jasne moje wątpliwości ie3d

K

kbmanick

Guest
cześć,

Mam jeden zaprojektowane CPW karmione przy użyciu gniazda anteny ie3d.I jeżeli z symulacji

1.20 komórek / długości fali i am getting-12dB zwrotu strat

2.z 40 komórek / długości fali i am getting-50db.których jedna jest poprawna?

częstotliwość operacji 5,72 do 5,85 GHz.

Hi, kbmanick:

Czy zastosowanie AEC, jeśli nie definiują krawędzi komórki prawidłowo, wyniki mogą nie zbiegają się dobrze i widać duże różnice z meshing zmianę ustawień.Jeśli stosuje się AEC prawidłowo, należy konwergentny bardzo dobrze w większości przypadków.Możesz wysłać mi. Georeferencyjnych plik (Jian (at) zeland.com) i może to dla Ciebie.Pozdrowienia.

drodzy Jian,

Mam wysłany pocztą u z georeferencyjnych pliku.have u got it?Dałem rozbudowę portu.

Hi, Bala:

I wysłał Ci wyjaśnienie i zmienioną geometrię plików 5 minut temu.Przy okazji, właśnie zauważyłem, że resonace swojej konstrukcji nie jest ze względu na CPW karmione gniazda.To ze względu na ograniczone ziemi.Skończonych Ziemia
jest rezonans jest na około 5,5 GHz i gniazda's rezonansu jest na około 8 GHz.Podczas definiowania tak szerokie negatywne portów skończonych ziemi, to z pewnością będzie mieć wpływ na wyniki po zmianie meshing.Pozdrowienia.

Respektowana SIR,

I AM UZYSKIWANIE NIEKTóRE jasne wyobrażenie STOSOWAĆ IE3D.YOUR MANUAL BOOK is superb.JESTESMY PO 10 TYLKO WERSJA.Do tej pory Nie jestem w stanie otworzyć pliki U przesłanego do ME (CPW SLOT).Już Senta MAIL Aby uzyskać OCENA KLUCZOWE.I wspomniał HOST ID TAKŻE.LECZ Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.

IF U ZNAJDŹ CZAS SEND ME 10 VERSION SUPPORTED FILES.

Z THANKS,

KBMANI.

Hi, bala:

Ja załączając plik zip zawierający na V10 plików.I również magnetycznego bieżących modelowanie CPW swoje struktury w nieskończonej płaszczyzny podłoża.Będziesz zobaczyć resonace jest nalegaliśmy znacznie wyższe, a jest to, że rezonans indicationg aktualnego antena ma skończonych ziemię zamiast do gniazda.

Z pozdrowieniami,
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Respektowane Szanowny Panie,

Mam 12 wersja LIC (temp.) kluczowych.to jest naprawdę wspaniały.i sprawdzone w 12 i 10 wersjach.moje heartful dzięki u.ale jeśli u wyczyścić następujące wątpliwości i nie może przeszkadzać w przyszłości ... i mam na myśli Rozumiem bardzo dobrze.jedną małą prośbę.jeśli u wysyłać żadnych dokumentów, plz wysłać do mojego osobistego identyfikatora (balamani_2001 (at) rediffmail.com).1.dla mojej struktury, jak i oddał najwyższą częstotliwość 12 GHz?jeśli daję 6 GHz, dlaczego pewne odstępstwa?Jaka jest procedura?

2.jak i automatyczne obliczanie szerokości krawędzi komórki.i dał ,196891 i tylko gniazda struktury i dał ,09844.w jaki sposób?

3.I nie można uzyskać jasne informacje z ostatniej odpowiedzi ur.i wspomniał, że z powodu ograniczonej ziemią rezonansowe freq się nacisk na wyższe?

4.Dałem infinte GND samolotem tylko.w produkcji, ale będziemy dać skończonej GND samolotu.wpływa ono na więcej?ale w podręczniku dali jedna procedura.

z = 1 GaAs danej warstwy podłoża.

z = 0 z jak zwykle danych.będziemy podawać żadnych podłoża w celu skończonej GND?plz podjąć ur własny czas i odpowiedzi.i może mieć pewne impotant pracy.z dzięki

KBMani

Hi, Bala:

1.Najwyższa Freq (Fmax) = 5,9 i komórek na fali (Ncells) = 40.Z tego samego meshing gęstość, możesz zmienić ich Fmax = 11,8 i Ncells = 20.Dlatego właśnie zmiana ich Fmax = 12 = 20 i Ncells.

2.Dla skończonej płaszczyzny podłoża struktury, użyłem w AEC RATIO = 0.1 i czyni krawędzi komórki szerokości do 0,1968.W rzeczywistości dla AEC Ratio = 0.1, centrum dyrygent nie ujmować z krawędzi komórki, możesz rozważyć zmniejszenie AEC RATIO lub wykorzystanie wielowarstwową AECS.

Do nieskończonej płaszczyzny podłoża struktury, Używam również AEC RATIO = 0.1.Jednak szacowania programu szacują falowód fali inaczej ze względu na różnicę w dielektrycznych configuraiton.Oszacowanie falowód fali może być bardzo dokładne dla wielowarstwową strukturę.Normalnie, trzeba zrobić, aby zmienić Ncells i upewnij się, że jest w porządku meshing wystarczy.Dla Twojej struktury, to jest całkiem dobrze i ujmować należy ok.

3.Kiedy modelu gniazda anteny za pomocą nieskończonej płaszczyzny podłoża, na częstotliwości rezonansowych 8 GHz i jest znacznie wyższy niż przewidywane 5,5 GHz z wykorzystaniem skończonej wersji płaszczyzny podłoża.W inny wyraz, gniazda
na rezonans jest na 8 GHz.Rezonansowej dzieje w skończonej struktura gruntu nie wynika z gniazda, to ze względu na ograniczone rozmiary płaszczyzny podłoża.W pewnym sensie, twój skończonej CPW ziemi jest bardzo ważnym elementem Twojego rezonator.

4.W oryginalnej struktury, można zdefiniować nieskończoną na ziemi z = 0.Następnie należy określić swój CPW karmione gniazda anteny na z = 3,175 mm.W CPW podłożem jest skończone.

Z pozdrowieniami,

Sir przestrzegane,1.tylko jedno pytanie, jak i obliczenia AEC stosunek?plz wyjaśnić

2.więc moje struktury CPW z skończonej płaszczyzny podłoża.obecnie rezonansu wynosi 5,5 GHz.Myślę, że mogę iść do produkcji?ale nie dostał nieskończonemu GND płaszczyzny konstrukcji.
jeśli u wysłać, wysłać go do mojej poczty id.z dzięki

KBMani.

Hi, kbmanick:

1.W AEC Ratio jest ustawiona przez użytkowników.Zalecana przez nas wynosi od 0,02 do 0,15.
2.Maksymalny rozmiar komórki jest w oparciu o szacunkową falowód fali (WL).Dla Microstrip struktury, to zwykle można oszacować WL bardzo dokładnie.Jednak dla wielu struktur podłoża, oszacowania nie mogą być bardzo dokładne.W AEC rozmiar komórki jest produktem AEC Ratio i maksymalny rozmiar komórki.Gdy szacowany WL nie jest precyzyjny, szacowane maksymalnie rozmiar komórki nie jest precyzyjny i AEC rozmiar komórki w oparciu o stosunek AEC nie jest precyzyjne.Anyway, w informationi jest stosowany w meshing.Nie jest to ostateczne wyniki nie dokładne.Gdy meshing gęstości jest wystarczająco dobry i zastosowanie AEC, wyniki zazwyczaj są dokładne.
3.Nieskończonej płaszczyzny podłoża plik znajduje się w ver_final_5_r3_v10.geo w mojej poprzedniej przesłania.

Z pozdrowieniami,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back