Jakie są różne między ESD i EOS?

N

nemolee

Guest
Szanowny Panie,

Jeśli układ nie po badaniu RA, jak można sądzić z powodu chip fail?
ESD lub EOS?

Myślę, że EOS jest bardziej związane z miarą życia gateoxide urządzenia.Podczas ESD jest miarą tego, jak dobrze chip może wchłonąć wysokie skoki napięcia.Na pytanie, przepraszam, nie wiem co jest test RA.

Elektryczne przeciążać lub EOS jest mechanizm nie którym wyrób podlega nadmiernego napięcia, natężenia prądu i mocy.Wyładowania elektrostatyczne, lub ESD, jest szczególnym rodzajem mechanizmu EOS w formie pojedynczego przypadku, szybki transfer ładunku elektrostatycznego między dwoma obiektami

Jeśli nie jest spowodowane przez elektrostatyczne, będzie ESD.Inne nie przeciążać można sortować do EOS.W rzeczywistości ESD jest jednym z EOS.

ESD jest formą EOS.

EOS, jak wspomniano wcześniej jakiekolwiek V lub Aktualne stan spoza układów normalnych warunkach eksploatacyjnych.Uszkodzeń wynikających oczywisty themselve jak dielektryk przepukliny (przepięcia) lub termicznego uszkodzenia (na prąd / moc).ESD zazwyczaj ma bardzo małe ilości całkowitej dostępnej energii tak szkoda jest mniejsza i bardziej zawarte w jednym urządzeniu, a nawet w małej części urządzenia.EOS az drugiej strony ma duże ilości dostępnej energii (tj. tranisent zasilania).Szkoda może stopić linii metalowe, przewody obligacji i opakowania z tworzyw sztucznych bezpiecznik na powierzchnię umrzeć.

Różnica między ESD i EOS jest kwota szkody wyrządzone w oparciu o szacunki dostępnej energii w imprezie.

Dołączone jest Titled papieru: "Physical Anaysis braku rozróżnienia EOS i awarie ESD", które mogą być pomocne.Jestem pewien, że istnieją inne można znaleźć w internecie, że są podobne tematy.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

DoctorProf jest bardzo professional.His opis czynią z nas zrozumie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back