jakie są najlepsze volt.

B

bojaco

Guest
I zostały z wykorzystaniem regulatora w 7805 roku, co regulator IC, niskie spadkowicz lub przełączanie jest najlepiej wykorzystać teraz.

Dzięki Jaco

bojaco napisał:

I zostały z wykorzystaniem regulatora w 7805 roku, co regulator IC, niskie rezygnacji lub przełączanie jest najlepiej wykorzystać teraz.Dzięki Jaco

Myślę, że nie ma ogólnych odpowiedzi możliwe, ponieważ zależy to od wniosku:
- Liniowy,
np. 7805 chciałbym używać tylko wtedy, gdy układ powinien być naprawdę tanie i moc rozproszenie nie jest problemem przy wyższych prądów.
- Liniowy niskiej spadkowicz chciałbym używać tylko, jeśli to konieczne (np. rozporządzenie z 12V do 5V nie wymaga niskich spadkowicz reg.).
- Przełączanie regulatora chciałbym użyć, jeśli koszt jest żaden problem, ale powerdissipation jest wielkim problemem.Ale trzeba uważać, że EMR może być poważnym problemem w tej konstrukcji.

Więc,
być może mógłbyś nam powiedzieć, co chcesz robić w projektowaniu, abyśmy mogli pomóc ...

z pozdrowieniami
carllucas

Myślę, że jest o wiele zależy od tego, co jest aplikacja.W Low-cost rozwiązanie, powszechnie używa się serii 78XX.Ale zaszumieć odrzucenie możliwości nie jest dobre, kiedy puls obciążenia.

LDO (Low spadkowicz) regulatora wiele producent wybrał TOKO Rico i ze względu na niskie koszty.

Przełączających IC, to zależy także stosowania niektórych aplikacji może potrzebować IC sama zużywanej mocy tak niskie, jak to możliwe na przykład ISDN TE wniosku.Ale na pulpit komputera, wspólne DC adapter używać UC3842 ponieważ jest dość stabilny i łatwy w użyciu.

Cześć
Reyengine

Cześć,

Mam dobre doświadczenia z Linear Technology LDO LTC 1084 i innych organów regulacyjnych.Należy mieć lepszą ochronę, termiczne zamykania, zwarcie ochrony reakcja i linii rozporządzenia następnie 7805 i LM317 i innych starszych regulacyjnych.

Możesz krótko ouput (I testowany) bez żadnych problemów i obwód otwarty i wszystko będzie ładnie.

Napięcie wyjściowe mają znacznie mniej hałasu następnie przełączanie regulacyjnych i to dobrze nadaje się do regulatora napięcia sensitve uC aplikacji.

Ten regulator jest droższe następnie starszymi regulacyjnych, ale jeśli potrzebujesz dobrych wyników liniowy zasilanie z niego korzystać.

I'm looking for a regulatora LDO z 5V i 3.3V wyjście.Zamykanie wejścia i wyjścia zresetować (pref negatywny).Każdy widziałem czegoś podobnego, że?

MrEd

bojaco napisał:

I zostały z wykorzystaniem regulatora w 7805 roku, co regulator IC, niskie rezygnacji lub przełączanie jest najlepiej wykorzystać teraz.

Atleast LM 317/337 jest lepsza niż 78xx/79xx serii regulatorów napięcia.Po lepszych właściwości filtra & hi wejścia / wyjścia napięcia różnicy.

L7805 to 0,14
dolarów USA w ilości 1k
Wymaga bardzo mało wsparcia (1-2 caps) $ 0,14 na dwa
Czy zawsze stabilne

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back