Jakie są klucze i jak one działają?

P

purifier

Guest
I niedawno dowiedział się o klucze znany również jako blokady sprzętowe ... i zainteresował się nimi, ale i nie był w stanie znaleźć żadnych informacji ... Czy ktoś może mi pomóc w zakresie: 1. Czym właściwie jest klucz? 2. Kilka zdjęć z kluczem 3. Jaki jest mechanizm udział wraz z jej wewnętrzną strukturę. 4. Czy można pokonać ochrony klucza. 5. Dlaczego port drukarki, a nie inne jest wybrany do klucza. Proszę o pomoc ...

Dzięki IanP dużo, ale gdzie można znaleźć jego wewnętrznej struktury ..? bo to wszystko wyjaśnić o dongles'a ... Wszelkie sugestie proszę?

Nie mam zdjęcia z kluczem sprzętowym ale z tego co już widzieliśmy, że miał małe płytki z mikroprocesorem z skasowane numery połączone różne linie + 3-stan RS-232 sterownika i DB-9 męskie i żeński DB-9 na obu końcach ..

Dziękuję bardzo ... Mam kilka przydatnych zdjęć z Google Images, wpisując "klucz sprzętowy" ... I wszystkie strony internetowe i znaleźć się tym, jakie klucze są ... ale chciałem wiedzieć, jak klucze sprzętowe pracy? To znaczy, z punktu widzenia elektroniki ... Co dzieje się wewnątrz klucza? i inne podobne pytania ... Proszę o pomoc ... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 2 minutach: [/color] [/size] Również słyszałem, że istnieją pewne techniki pokonując ochrony klucza ... tak, to najnowszy trend ochrony?

Kiedy oprogramowanie jest uruchamiany sprawdza obecność klucza sprzętowego na port (równoległe, szeregowe, itp.) poprzez wysyłanie niektórych ciąg danych, który klucz czyta i wysyła z powrotem do komputera jej ciąg znaków, który akceptuje oprogramowania (może być więcej niż jeden wymiany ) i ciągłe jego działania ..

wysyłanie niektórych ciąg danych, który klucz czyta i wysyła z powrotem do komputera jej ciąg znaków, który akceptuje oprogramowania
Co meam klucza czyta ciąg? W jaki sposób? Czy brama ma 0 lub 1, a następnie interpretuje dane, a następnie wysłać go do komputera ... Teraz nie jest to możliwe dla mnie do powtórzenia tego samego sygnału, adapter wysyła do komputera za pomocą innego układu? Jeśli tak, to nawet tej ochrony nie jest całkowicie niezawodny ... tak, to czy pochodzą one z żadną zmodernizowane modele, czy masz jakiś pomysł na temat aktualnych trendów?

Dlatego kluczem nie jest popularna więcej. Jeśli chodzi o aktualne trendy, myślę, że rejestracja on-line z kodami do aktywacji oprogramowania wysyłane bezpośrednio do Ciebie ..

Oh ... dongles'a nie są popularne już? Dzięki za to ... i nigdy nie wiedział, że ... i nadal myśli, że klucze są używane do dziś ... Jeśli chodzi o rejestracji on-line chodzi ... myślę, że są dobre, ale zdecydowanie najlepsze ... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 7 minutach: [/color] [/size] A tak na marginesie, i nadal nie otrzymam odpowiedzi na to pytanie: Co masz na myśli mówiąc, że klucz odczytuje dane wysyłane? Proszę o wyjaśnienie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back