Jakie są aktualne specyfikacje rynku pamięci BIST?

C

cafukarfoo

Guest
Witam, pracuję na pamięć BIST rozwoju za pomocą algorytmu marca. Wiecie co jest obecny spec (obszar i prędkość) dla pamięci BIST, aby można było wiedzieć, jak blisko mojego projektu na rynek? Dzięki.

Memorry BIST wymóg jest ściśle kilku do projektu samym obszarze / prędkości szacunków od innych projektów nie będzie znacznie pomóc. Obszar i czas są dependednt na umieszczenie BIST oraz stosowanej technologii powrotem projektu. Musisz pland i struktury pamięci bist aby spełnić Twoje wymagania. mbistarchitect od mentora pozwala odkrywać ubytków konfiguracji czy wybrać szeregowego / równoległego bist

Bez jakiegokolwiek znaku ławce, Czy jest jakiś sposób mogę się dowiedzieć, jak blisko jest mój projekt BIST do BIST dostępnych na rynku?

1. Zwykle częstotliwość, na której bist będzie działać na będzie znacznie większa niż design, więc myślę, że nie musisz martwić się o to, jak bottelneck byłby to frequecy projektu. Spodziewam się, Bist osiągnąć powyżej 500MHz eaisly na 90nm biblioteki TSMC. 2. Powierzchnia zależy od tego, w jakim ogólne ur silnika bist jest. Niektóre silniki bist są w stanie co-op z wielu wspomnień, niektóre nie. Więc obszarze będą różne w różnych silników bist. Niemniej jednak przykład tutaj: liczbę bramek silnika bist, dla pamięci, której adres jest 10 bitów szeroki: 1635: Biblioteka zastosowanej technologii TSMC: 90nm Powierzchnia: 10828 lib jednostek. Myślę, że to eaisly pracy na 500MHz + taktowanie. Nadzieję, że to pomaga, Kr, Avi http://www.vlsiip.com

Dzięki Avi. Informacje naprawdę pomóc mi wiele. Będzie jeszcze lepiej, jeśli można uzyskać 130nm i 65nm danych do pamięci BIST. Czy wiesz, gdzie można uzyskać te informacje? Dzięki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back