Jakie mikrokontroler jest lepiej LPC lub Stellaris?

C

cidadao

Guest
Im po prostu "badania" i chciałbym poznać Twoją opinię. Jakie mikrokontrolera wolisz? Stellaris z TI lub LPC z NXP? Inne? Dlaczego? I nie używać. Altougth TI wydaje się lepsze dla mnie, ponieważ: więcej zestawów oceny, TI licencjonowanej technologii ARM dawniej niż NXP (co nie może oznaczać nic raz Luminary Micro została kupiona przez TI), TI wydaje się lepsze narzędzia i wsparcie w ogóle. I nie odnosi się cena, bo myślą, że są "bardzo podobne". Nie do końca, ale ... Zobacz: LPCXpresso - LM3S811 zestaw - Co o tym sądzisz?

Jestem również rozważają zakup stellaris Development Kit. Chcę przejść z PIC. Czy są wolne toolchains tych MCU jest? Matt

[Quote = dksoba] Jestem również rozważają zakup stellaris Development Kit. Chcę przejść z PIC. Czy są wolne toolchains tych MCU jest? Matt [/quote] Hi, są wszelkiego rodzaju narzędzi dla tych mikrokontrolerów, o ile nie oczekujesz sprzętu są za darmo. Wystarczy popatrzeć na tych narzędzi na stronie internetowej LPC2000, prawie wszystkie z nich mają również zastosowanie do Stellaris. http://www.lpc2000.com/tools Kilka więcej określeń dla Google: GNUARM, Yagarto, J-Link EDU, W zależności od potrzeb należy porównać Stellaris do LPC1000 rodzin i STM32 rodzin. Można znaleźć wiele artykułów na te różne rodziny tutaj: http://mcu-related.com/architectures/35-cortex-m3

Hi Zarówno Stellaris i LPC1xxx wyposażone są w Cortex M3 mogę porady pracę z STM32 (również Cortex M3), bo mają więcej pamiętać, aplikacji i można znaleźć więcej projektu i kodu źródłowego w sieci i jest to dobry krok na początek Wszystkiego najlepszego Bobi [color = red] specjalista mikrokontroler [/color]

Zarówno 1XXX LPC i Stellaris są dobre .. Należy porównać te dwie na podstawie wymagań i aplikacji, którą chcesz rozwijać się z tym. Niektóre inne rzeczy powinny być traktowane jak zasoby techniczne i wsparcia technicznego dla rozwoju powinno być lepiej. Niks

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back