Jakie metody są wspólne dla łączenia jeden PLC do ..

A

arbj

Guest
Cześć,

Zaprojektowaliśmy kilka RS 485 (protokół własności) opiera systemy do stosowania w środowiskach przemysłowych.

Oferujemy kilka podstawowych 0-24 V DC poziomu wejścia / wyjścia do interakcji z PLCs.

Jestem zainteresowany, aby wiedzieć, jakie metody są stosowane, z wyjątkiem PROFIBUS, MODBUS itp.

Równoległych portów wejścia-wyjścia również wykorzystywane ...??

dzięki
jeden

Parallel I / Os specjalnych sygnałów jako start / stop i odpowiednich sygnałów statusu jako gotowy / zajęty / błąd są nadal najczęściej interfejs techniki w zastosowaniach przemysłowych,
a także standardowe sygnały analogowe 4-20 mA lub 0-10V dla setpoints i pomiarów.Oczywiście dotyczą one mniej projekcj wysiłku i są rozumiane przez większość inżynierów, który niestety nie jest w przypadku autobusu interfejsów.W przypadku małych instalacji, ogólne koszty są mniejsze klasycznego typowych interfejsów.(Nawet w krajach Pierwszego Świata).

Chciałbym spojrzeć na I / O do I / O, takich jak interfejsy, co odnosi się do brutalnej siły jako metody.Tak, to jest używany, ale tutaj w Stanach
Zjednoczonych (nie jestem wystarczająco zaznajomiona z innych rynków) zazwyczaj pewien rodzaj komunikacji medium jest używane.Zwłaszcza, gdy jeśli planujemy na wysyłanie / odbieranie wszelkich informacji analogowych.To można uzyskać drogie konieczności podwójnego na I / O tak, aby przekazać informacje do przodu i do tyłu.Najbardziej popularnym medium komunikacji teraz jest Ethernet I / P.Jest łatwy do konfiguracji, szybki i elastyczny.Może jeśli po nieco więcej na temat liczby punktów i pomysł co robisz z informacjami, mogę być bardziej szczegółowy.Na przykład, kilka punktów to naprawdę nie gwarantuje jakiekolwiek konfiguracji.

Russell

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back