Jakie IC lub części wybrać?

E

enemra

Guest
Szanowni Państwo, robię mój ostatni rok BE projektu teraz (następny semestr). Siedzę z czymś tutaj. Wymóg jest coś takiego, mam 4 wejścia linii, które daje się clk impulsy z poziomu różnica napięcia. Muszę być w stanie przyporządkować konkretnego wejścia do wyjścia z wybranymi liniami jak w mux. W mux, wyjście będzie 0 (0V) lub 1 (5V) w zależności od wejścia, ale chcę tym samym poziomie napięcia wejściowego na wyjściu. W uproszczeniu mówiąc, chcę mux którego wejście wil różnią się między 0-12V i chcę się tym samym na wyjściu, gdzie muszę być w stanie wybrać konkretną linię wejścia na wybranych liniach. Przekaźnik będzie rozwiązanie, ale nie chcę iść do mechanicznego. Każde inne rozwiązanie z IC, tranistor, Zasuwy, etc ?????

Hi friend; Co o tym IC; Jest to analogowy mux / demux wejście w stanie szerokim zakresie. Szukaj także innych producentów, niektóre z nich mają szersze VCC i zakres wejściowy. Nadzieja pomaga

Dwa więcej ...... MUX 4 i 8-kanałowy [url = http://export.farnell.com/analog-devices/adg508aknz/ic-mux-8ch-sp-dip16-508/dp/9604979] Farnell Export [/url] Quad 2-kanałowy Analog Multiplexer / demultiplekser Eksport [/url]

wykorzystania CD4066 lub inne równoważne, działa świetnie i jest tanie. można również użyć MCP6S28 jeśli chcesz mieć coś z wyboru SPI i wzmocnienia (patrz dokumentacja).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back