Jakie BJT NPN tranzystor jest najczęściej stosowany w obwodach wzmacniacza?

Z

zia.newversion

Guest
Próbuję modelu układu wzmacniacza w Multisim i istnieje ogromna lista tranzystorów, które można używać. Mogę używać tylko BJT NPN ... Czy ktoś ma jakiś pomysł, co tranzystor jest najczęściej używany? Wiem, że to zależy od aplikacji, ale tylko na poziomie początkującym, jak laboratorium elektroniki w szkole, który tranzystor zadowoli prawie wszystkich podstawowych potrzeb? Jestem pewien, że po jakimś uwagę, lista może być sprowadzona do 2,3 tranzystorów ...

Ir zależy na tym, co próbują zaprojektować coś jak BC109, BC337, 2N2926 są uniwersalne NPN. Keith.

Hi, BC107 jest szeroko stosowany do applns laboratorium.

Dzięki za odpowiedzi ... Właściwie próbowałem rozwiązać problem, ale nie uzyskania żądanej mocy. Myślałam, że może za pomocą bardziej ogólnych tranzystor celu, problem byłby rozwiązany. Ale problem nadal występuje ... Chyba będę musiał stworzyć anothe wątek do tego ... Dziękuję, moja wiedza jest na pewno trochę więcej niż wcześniej napisałem tego wątku. :)

Witam, Jeśli u może wyjaśnić stoi ur problem, może być możemy pomóc u.

Witam, Jeśli u może wyjaśnić ur problemem może być możemy pomóc u.
Cześć z powrotem ... Problem został rozwiązany. Użyłem BC107 jednak myślę, że może być rozwiązany z innych tranzystor, bo później okazało się, że problem nie leży po modelu tranzystora, ale zamiast polaryzującego. Oto link do wątku utworzonego później. Zawiera problem i postępowe rozwiązania. :) Pozdrawiam http://www.edaboard.com/thread194369.html

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back