jaki sposób ten wzrost techniki liniowości wzmacniacza?

M

mike_bihan

Guest
Widziałem to kinf z amplfier.

Istnieją dwa rezystory na źródła par wejściowych, w jaki sposób poprawić liniowość wzmacniacza?

wszelkie związane z papieru?

dzięki
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Odpowiedź można znaleźć na wspólnych analogowe podręcznik IC (przesyłam w załączeniu)
Zwyrodnienie nadajnik pozwala na osiągnięcie poziomu sygnału wejściowego do N * VT w trybie liniowym kosztem uzyskania napięcia.
Mam nadzieję, że może pomóc.
Mazz

Akt rezystory jako źródło informacji zwrotnej tranzystorów przez pobieranie próbek bieżących i napięcia zasilania z powrotem do źródła tranzystora.Spowoduje to zmniejszenie zysku (w tym przypadku, Transconductance z tranzystorów) i zlinearyzować zysku (jeżeli rezystory są bardziej liniowe niż Transconductance tranzystora, co to zwykle bywa, a właściwie wielkości w odniesieniu do Transconductance z tranzystorów).

Jeśli GM1 jest Transconductance bez rezystora R jest wartość rezystora, a następnie Transconductance wynikające będą GM1 / (1 GM1 * R).

Dopóki 1/Gm1 <R, Transconductance będzie zbliżona do 1 / r, a będzie raczej niezależne od GM1, więc nieliniowości w GM1 nie znaczące nieliniowości w skutecznym Transconductance (a więc zysk ...)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back