Jaki protokół jest używany w NIDAC PRE klawiaturę?

F

fastbike

Guest
Witam Chciałbym użyć NIDAC PRE klawiatura z mojego systemu - ale nie mają dostępu do protokołu używanego do transmisji danych. Ta klawiatura ma następujące klawisze: 0-9, *, # i E (nter) Posiada również dwie diody LED i brzęczyk piezo. Posiada 4 interfejs drutu: - czarny = masa - biały = dane i zasilanie - czerwony = czerwona dioda LED - niebieski = zielony LED Co ciekawe jest to, że biały przewód służy do zasilania klawiatury oraz przekazanie kodu, który został wprowadzony. Czy ktoś wie jak to zrobić i jaki sprzęt / protokół oprogramowanie jest używane. Cheers D można znaleźć więcej informacji na temat tej klawiatury na

może być pętla prądowa, że to najprostszy sposób na zasilanie i wysyłać informacje. Znajdź zakresu i zobaczyć, co dzieje się drutu. Jeżeli kody nie są zaszyfrowanej (że dont, że będą robić z głupia klawiatura) dostaniesz to wszystko przez kilka minut.

Hi Artem, Próbuję dowiedzieć się protokół przed zakupem ONW tych. Również nie chcę kupić ich kontroler - ale za pomocą klawiatury do sterowania swoim własnym obwodzie. Więc nie mogę podłączyć zakres, jak nie ma nic go podłączyć też. Miałem nadzieję, że ktoś mógłby zamieścić link.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back