Jaki problem może powstać przy użyciu takich prostych OTA?

2

277897909

Guest
Znalazłem go w papier "1 ~ 99% 50% Duty Wejście Wyjście Duty Corrector Cycle". Autor może użyć takiej prostej konfiguracji w celu osiągnięcia maksymalnej jedności uzyskać przepustowość dla danej technologii. Ale papier tylko dają wynik symulacji. Moje wątpliwości to: Nie używamy takich prosta konfiguracja OTA w praktyce? A jaki problem może powstać: offset, szybkości narastania?? Z poważaniem.

Myślę, że offset jest potencjalny problem, ponieważ z różnych Ibias w par wejściowych.

Zgadzam się z poprzednim komentarzem ... Im większy wysiłek musi być włożony w uzyskanie lepszego możliwe dopasowanie w parach inputj. Coś trzeba zrobić, to mieć tych tranzystorów z wielości nie mniej niż M = 2, więc można crosscouple ich lepszego dopasowania

1. Brak źródeł ogon -> pobór prądu jest zmienny i funk wejścia zmian w trybie wspólnym 2. Brak źródeł ogon - niedopasowanie> w par wejściowych zależy od V niezgodności, a nie na niedopasowanie gm -> zmniejszyć offset, napięcie overdrive należy zwiększyć -> większe zużycie energii i mniejsze gm -> małe GBW 3. Jeśli wzmacniacz jest używany w trybie ciągłym czasie, nie będzie poważne zniekształcenie z powodu niedopasowania pomiędzy GM z N i P pary na obu końcach Wspólny zakres trybie. 4. Dwóch etapach produkcji są równolegle -> ro wydają się równolegle do siebie -> zmniejszenie przyrostu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back