Jaki jest najlepszy technologii WiMax lub CDMA?

To zależy od ur requirements.For długo distace i bezpieczna sieć CDMA jest lepsze i tańsze, natomiast WiMax jest lepsze dla bezprzewodowych sieci LAN.

nadzorczy Mubashir

ale
isnt CDMA używane do sieci WLAN?

Istnieje wiele sposobów, w którym można porównać CDMA i WiMAX.

CDMA bazuje na FDD Frequency Division Duplex oznacza odrębnych kanałów Dostępne dla Uplink i Downlink, co jest lepsze dla głosu Sieci
WiMAX jest oparty na TDD, który jest stosowany głównie do danych Sieci.

CDMA mogą oferować szybkość upto 2.4Mbps w sieci EVDO w 1 sektor że WiMAX oferuje większą niż 13 Mb
/ s na 1 sektorze.

CDMA ma znacznie lepszą jakość dźwięku niż WiMAX sieci.

WiMAX jest oparty na architekturze IP Wszyscy, mając na uwadze, że CDMA jest wciąż w fazie migracji do sieci IP.

CDMA jest dojrzałej technologii już rozmieszczone na całym świecie, cwhereas WiMAX nie jest dojrzałej technologii i przyszłość WiMAX wciąż nie jest jasne.Mam nadzieję, że czyści

Rolla dziękuję za informacje.że jest bardzo przydatne dla mnie.

w miarę CDMA jest concenrd w datarete jest bardzo mała jak roola napisał.We R użyciu cdma2000
tj. cdma1 lub 1xRTT protokół GPRS zapewnienie zarówno w sieciach GSM i CDMA, natomiast z drugiej strony będziemy mogli korzystać z udogodnień w Genration3 Wireless pętli lokalnej
tj. WiMAX, w WiMAX może obsługiwać vedio konferencje i telewizji w telefonach komórkowych i szerokopasmowych połączeń internet.
WiMAX lub szerokopasmowego datarate jest genration3 GSM lub placówki, które nie mogą dostarczyć cdmaOne ..
.
.
tak, oznacza to, że WiMax jest znacznie lepiej niż dotychczas CDMA

cześć
wszystkie są stanowisk rok temu

im w Pakistanie
robi im mój projekt na CDMA-evdo więc każdy może porównać te technologie obecnie
tj. 2009
r. ich najnowszych badań i rozwoju
thanx
Sultan

Chcę porównanie z CDMA vs wimax
i pełny opis fizycznej warstwy evdo
doc w formie lub w ppt
a także, jeśli masz jakiś pomysł na rozwój i wzmocnienie lub o przyszłości evdo następnie wysłać go do mnie 4

thanx
Sultan

WiMAX jest lepsze niż CDMA ponieważ OFDM technologii i jej pochodne są wykorzystywane przez większość bezprzewodowych standardów tam.a sukces bezprzewodowej sieci LAN czyni OFDM popularne.CDMA ma małe poparcia ..ale gdy krzem jest coraz tańsze i bardziej gęste, OFDM będzie opłacalne trasy choć jest to bardziej skomplikowane niż CDMA ..

Moim zdaniem lepiej jest WiMax, ponieważ jest to zwykle szybciej niż CDMA

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back