Jaki jest najlepszy program do PCB pojedynczej warstwy routingu

T

The Cat

Guest
Kiedyś teraz P * Otel DXP, ale nie jest to dobre dla pojedynczej warstwy

Hello The Cat,

Dlaczego P * Otel nie tak dobre dla pojedynczej warstwy układy?Jeśli chcesz użyć autorouter Myślę, że nie będzie program, który może obsłużyć pojedynczy warstwy projektowania bardzo dobre.Cześć,
cube007

OrCAD Sch Układ Plus jest najlepszy.Jeśli chcesz, możesz nawet trasy części podwójnej warstwy pokładzie odosobniona.
Pojedyncza warstwa z automatyczną skoczków jest miłe.

bimbla.

W najnowszej wersji programu Easy-PC posiada również skoczka "warstwa"
i masz schematy i układ zintegrowany w tym samym
aplikacja.

/ Rambo

dla beginer Myślę, że jest bardzo łatwy do próby Trax Maker z Circuit Maker ..... mogę używać Układ plus z Cadence .. moim zdaniem są najlepsze

Użyłem PowerPCB dla pojedynczej warstwy dla konsumentów PCB długi czas automatycznego wstawiania skoczka i innych cech uczynić to naprawdę proste.

Ale jak wszystko inne, trzeba będzie nauczyć się nowego sposobu myślenia i działania, ale korzyści będzie się opłacać.

Jeśli używasz na regularne i roboczej i polecam PPCB lub MG MG Boardstation.

: F

: sm15: "The Hand" jest najlepszy do pojedynczego sided routingu.

ja testowałem wiele programów na jednym PCB sided trasy i okazało się, że podręcznik trasy jest jedynym rozwiązaniem.

Orzeł z Cadsoftusa ma kontroli na autorouter w którym górna warstwa jest używana do świeckich Straight Utwory (które mogą być użyte jako skoczków)

Wydaje mi się, to zależy od tego, czego stara się budować tutaj.

W pracy, używamy Mentor Graphics Expedition, ale to zupełnie Overkill dla pojedynczej warstwy pokładzie.Nawet jest DXP.Jeśli widzisz ten oprogramowanie dla hobbystów, I'd go z Cadsoftusa Eagle.To proste, łatwe w obsłudze i bardzo elastyczne.

rauol ma rację ...Najlepszą metodą na pojedynczej warstwy trasy robi to ręcznie, więc najlepiej powinien być narzędziem, które ułatwia to.
Zdecydowanie, OrCAD-Układ handrouting paradygmat jest kuriozalna ... nie dobrym rozwiązaniem na wszystkich.
Jeśli chcesz za pomocą P * Otel dla pojedynczej warstwy podręcznika trasy spróbować wersji 1,1 (jest to starsza wersja dla Windows 3,11)
Pozdrowienia.

cube007 napisał:

Jeśli chcesz użyć autorouter Myślę, że nie będzie program, który może obsłużyć pojedynczy warstwy projektowania bardzo dobre.

Myślę P * Otel jest dobre dla wszystkich rodzajów pokładzie, i myślę, że problemem jest to, że są narzędzia,
a nie inteligentnych ludzi.
How about u?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back