Jaki jest cel łączenia L cewki do ziemi?

M

magneto_cool

Guest
Witam mam zaprojektowane prostego obwodu czujnika, jak pokazano na załączonym rysunku, baiscally nie wiem jaki jest cel łączenia L cewki do ziemi przed diody, ponieważ początkowo i pozbyć się cewki i podłączyć antenę bezpośrednio do diody jednak czujnik nie działa na dodatkową cewkę do ziemi. Tak więc mam nadzieję, że każdy może mi dać kilka enlightnement. Wielkie podziękowania

Efekt Sprostowanie dioda niektórych prądu stałego, że to. Aby włączyć prąd trzeba tor, gdzie prąd może płynąć. Cewki na przednim końcu detektora jest tam, że purpous. Nawet wyjście wideo, powinna być zakończona wiednio rezystora. Wartość rezystora i kondensatora określić rodzaj sprostowania chcesz. Wynik może być szczyt, detekcja kopercie lub średniej. W obwodzie z rezystorem cewki, diody i obciążenia prąd stały może płynąć i efekt sprostowanie dioda może być skuteczny.

Cewka powinna mieć reaktancja na swoją częstotliwość pracy, który jest 5 razy lub więcej impedancji anteny. W ten sposób nie "zwarcie" sygnał z anteny.

, który jest dopasowany element Twojego diody, y mogą korzystać z APPCAD zaprojektować detektor

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back