Jaka jest wartość normalną dla wzmacniacz błędu lusterka prąd

V

vistapoint

Guest
I jak się zdecydować? Obecny lustra wydaje się tylko zapewnienia odniesienia prądu. Dlaczego nie uczynić go możliwie jak najmniejsza? Jak o 1uA lub 100nA? Nie mam pojęcia, jak postanowili, że.

drodzy vistapoint ich są kwestie rtelated na hałas. Dr Boser omówił go w jego wykładów.

[Quote = ambreesh] drodzy vistapoint ich są kwestie rtelated na hałas. Dr Boser omówił go w jego wykładów. [/Quote] ------------------------------------- ------------------------ oh .. whre są dr wykład pamiętać BOser? gdzie można ją dostać? odniesieniu samrt

zwykle, wybiorę około 50 ~ 100uA z wyjątkiem specjalnych wymagań.

Widziałem mnóstwo wzorów Johan H. Huijsing i jego uczniów. Kiedyś mniej niż 10uA jako źródło prądu odniesienia dla ich komórek wzmacniacz. Czasami jest to nawet mniej. Jaki jest efekt, jeżeli mały prąd jest wykorzystywany? Czy crcuit nadal być nieobiektywna prawidłowo? Czy hałas znaczące? Nie jestem zawsze bardzo pewny hałasu. Wydaje się, wartości niematerialne i prawne.

Myślę, że to jest rozpatrywane w oparciu o dopasowanie do zmniejszenia erro bieżących lustro. W międzyczasie, hałas i psrr są kluczowymi czynnikami dokonania wydajności wzmacniacz ze względu na znaczenie stronniczości.

że / sa dobre pytanie. I również spełniać tej sytuacji, ale i ja mam thinked o tym. co Jiangwp powiedział to o w / l stosunek długości i tak dalej. ale co autor powiedział jest o odniesienie prądu polaryzacji

Hi alvays, zgadzam się z jiangwp. Załóżmy, że błąd niektórych lustro prądu z powodu niezgodności jest 0.1uA, jeśli obecne odniesienia stronniczość jest 1uA, błąd wynosi 10%, ale jeśli obecny odniesienia stronniczość jest 10uA, to błąd jest tylko 1%. Nadzieję, że pomoże:). Odniesieniu jordan76

i czytałem jakieś papiery na pasmo wzbronione obwodów. niektórych wzorów mają bardzo niski pobór prądu. na przykład zużycie prądu mniej niż 20uA. jeśli tak jest, jakiego rodzaju działania musimy podjąć, aby upewnić się, że błąd jest na tyle mały, gdy mały prąd jest wykorzystywany?

jordan, to znaczy, że bezwzględna aktualnego błędu, nie ma zależność na bieżący wolumin? Jednak chciałbym traktować je jako procent, jeśli prąd nie jest zbyt mała. to znaczy, jeśli błąd jest 0.1uA gdy objętość 1uA, to będzie 1uA gdy objętość okazuje się być 10uA błąd pochodzi z błędu losowego i systematycznego błędu, dawny pochodzi z niedopasowania technologii, drugi pochodzi z metody projektowania, w Przykładowo, różnica vds pomiędzy napięcia wejściowego i napięcia wyjściowego

alvays, masz rację. Zgadzam się z Tobą. Co pan mówi, jest częścią tego, co mam na myśli. Po pierwsze, obecny stronniczość jest ograniczona przez straty mocy systemu. Po drugie, dobry wzmacniacz wydajności, musi być solidny pracy przy dużych zmianach procesu i termperature. Stronniczość określa punkt pracy dla wzmacniacza, więc dobre nastawienie jest warunkiem dobrego wzmacniacza. Po trzecie, niski poziom hałasu oraz wzmacniacz precyzji hałasu tranzystora i zmieniać zasilania stronniczości będą miały wpływ na wydajność wzmacniacza. więc rozmiar i współczynnik tranzystora i psrr są również czynniki stronniczości.

Myślę, że prąd polaryzacji decyduje cały układ moc (np. OP-AMP, pasmo wzbronione) i innych SPEC projektu (takie jak przyrost (f = 0)).

I postawił pytanie, ponieważ widziałem kilka projektów z aktualnymi amaizingly małe. Używają 200nA dla obecnych źródeł, 0.8uA dla par wejściowych 100nA dla wzmacniacza CMFB. Teraz jestem co mój własny projekt. Wątpię powyższych prądów uprzedzeń sprawi, że praca układu, mimo że zużycie energii jest atrakcyjna. Specyfikacje nie są szczelne na zysk i hałasu. Innym czynnikiem jest to, że jestem newbie. Chcę pracować układ pierwszy. Jaki jest najbezpieczniejszy sposób wpływać na prąd? lub jakiego rodzaju nastawienie sprawia, że tor nie wytrzymała?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back