Jaka jest różnica między N - aktywne i N implantacji?

0

020170

Guest
W procesie CMOS, wiem, N-ch MOS składa się z N diffususion i poli

Ale niektóre techniki układ procesu, jest on używany N aktywnej warstwy z N warstwa implantacji do budowy N MOSFET.

Nie wiem, dlaczego warstwa implantacji N wykorzystywane w procesie CMOS, do formowania N MOSFET.

do formularza N MOSFET, czy to wystarczy użyć N warstwy aktywnej?

Dlaczego potrzeba N implatation do tworzenia N MOSFET?

Jaka jest rola N warstwa implatation?

dzięki

Tak, N postaci diff NMOS.
i najbardziej neede proces aktywnej warstwy będą miały Boolean obliczeń formie N maska wreszcie.

Aktywny lub czasami nazywane diff jest obszar, który przewiduje otwarcie w warstwie tlenku którym urządzenie będzie.

Wtedy do N implantów (lub P ).Widać, że N są zawsze większe od Active - to jest upewnienie się, cały obszar aktywny dostaje to implant w przypadku rozbieżność.

Zwykle przed N wpłacisz warstwy poli (do stworzenia tego kanału)

Polecam przeczytać żadnej książki o projektowaniu CMOS - jest 100 stron na początku opisu technologii (w sposób ogólny, ale obejmującą pytania)

Musimy ACTIVE i N Implant / P maski Implant.ACTIVE obszaru zamkniętego N implant będzie n-ACTIVE.Ale kto woli używać N-ACTIVE P-ACTIVE nawet Implant N P Implant są zabierane.N-ACTIVE P-ACTIVE zostaną połączone w jedno maska --- ACTIVE.

Ok.Zgadzam się, że nie potrafię wyjaśnić, który punkt Mam zastanawiał.

Zastanawiam się, dlaczego mamy do wykorzystania N warstwa implantacji.

w magii, prostego narzędzia układu, nie musimy używać n warstwa implantacji

ale w praktyce procesu CMOS, mamy z niego korzystać.

dlaczego?

Zawsze musi N implant maska.Czasami jednak nie zwrócić N implantu warstwa może być generowane przez narzędzia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back