Jak zwiększyć przepustowość PIFA

I

imranshoaib

Guest
Witam, mam symulacji jednego PIFA pasmo GSM 900 aplikacji. Częstotliwości środkowej jest dobrze zbiegło się z 925 MHz, ale przepustowość jest niewielka. | S11 | wynosi około -20 dB. W jaki sposób można poszerzyć pasmo? Używam Agilent ADS2005A do symulacji PIFA. Informacje praktyczne jest doceniana w związku z tym ...

Jak w przypadku każdej anteny, wzrost (elektryczne) głośności. Dzięki czemu można zwiększyć odległość między bazowa i poprawki, jak również szerokość patch. Jeśli używasz dielektrycznej, zmniejszenie stałej dielektrycznej, powietrze jest oczywiście najlepszy. Również wdith wpływu zwarcie pin na przepustowość. Bardziej zaawansowane metody wykorzystują szczeliny w plastrze, rezonansów pasożytniczych i wielokrotnych. Istnieje wiele dokumentów na ten temat.

Odległość pomiędzy punktami paszy i punkt Sortuj również wpływ na przepustowość i jak jone wymienione luki między bazowa i nic poprawki chłodnicy ale grubość dielektryka również wpływ przepustowości. Dla właściwego zrozumienia PIFA lepiej przeczytać poniżej książki Planar Anteny łączności bezprzewodowej - Kin-Lu-Wong Compact i Broad Anteny Microstrip Band - Kin-Lu-Wong Oba są dostępne na tej stronie. odniesieniu balaguru. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 46 minut: [/color] [/size] iść thr poniżej link http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=276296

[Quote = balaguru thavamani] Odległość między punktem paszy i punkt Sortuj również wpływ na przepustowość i jak jone wspomniane luki między bazowa i nic poprawki chłodnicy ale grubość dielektryka wpływa również na szerokość pasma. Dla właściwego zrozumienia PIFA lepiej przeczytać poniżej książki Planar Anteny łączności bezprzewodowej - Kin-Lu-Wong Compact i Broad Anteny Microstrip Band - Kin-Lu-Wong Oba są dostępne na tej stronie. odniesieniu balaguru. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 46 minut: [/color] [/size] iść thr poniżej link http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=276296 [/quote] i nie mają żadnego arkusza laboratorium do tego celu. naszym asystentem laboratorium poprosiłem do projektowania PIFA dla GSM 900 i 1800, po jednym zespole i jeden dual-band. Mam dużo czytać i zaprojektowane niektórych, ale problem jest poszerzenie pasma. ADS jest wprowadzany do nas w tym ćwiczeniu to projektowanie w ADS jest koniecznością, inaczej jestem stosunkowo ekspertów użytkownika MWS CST i jestem osiągnięcia najlepszych rezultatów nie. i nie wiem jak dam te wszystkie parametry, takie jak, grubość, itp. w ADS.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back