Jak zwiększyć dystans transmisji do nadajnika FM?

M

machine

Guest
Zbudowałem małą moc nadajnika FM i chcę zwiększyć dystans transmisji. Co powinienem dodać do projektowania?

Moja rada będzie patrzeć na antenę i jak je dostroić. W zależności od częstotliwości FM melodię swoją antenę do niego dokładnie odpowiada tej długości fali. Użyj divitional czynnik długości i pojedynek dipola będzie Ci dobrze ponad półtora kilometra od nadajnika 300 mW. (Na komercyjny zespół!).

co jest frquency? Ogólnie: - zwiększenie Tx / Rx zysku anteny (użyj multielemnt Yagi czy pracy VHF i powyżej) * - wysokość anteny wzrost (zarówno TX i RX) nad ziemią - Używaj większej mocy tx (jest to opcja, ale spróbuj bardziej antena zdobycia) - Zwiększenie przepustowości modulacji (tzn. wykorzystać większe odchylenie freqeuncy przewoźnika) - Unikać człowiek terraine wykonane przeszkody * zastosowanie dla łącza punkt do punktu jako anteny muszą być zorientowane na najlepszego zysku. Anteny nadawcze są wielokierunkowe, ale z pionowo ułożonych elementów concentrarion wiązki przy niskich kątach, aby uniknąć zwężone górę promieniowanie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back