Jak zsynchronizować dwa zegary przy innych freq?

Jeśli różnica jest mała nie jest możliwe, aby zsynchronizować je. Czy masz na myśli jeden z tej częstotliwości można dostrajać za pomocą zewnętrznego sygnału?

Moje doświadczenie jest Ci shoulde constrate na kod. Należy rozłożenie na dwa zegary.

użyć dwóch klapki jak klapki synchronizacji gdy siganls krzyż z domeny do innej domeny zegar zegar. Gwarantuje to, że sygnały są latche proeprly z drugi zegar. ten zapewnia również meta (które z reguły występuje w takich sytuacjach) aviodance.

Jeśli mówimy o jeden zegar systemu receving danych wygenerowanych przez inny zegar asynchroniczne. Możesz użyć aynchronous FIFO. Jeśli tylko jeden uścisk dłoni sygnał bit zaangażowany, można użyć poziom synchronizator lub impulsowy synchronizatora. Nandy www.nandigits.com Netlist Debug / ECO w trybie GUI.

Narzędzie Nandy jest dobry w ECO? Będę musiał spojrzeć, Nandy dzięki.

Hi cheelgo Tak. GOF, Gates-On-the-Fly, jest graficznym Debug netlist / ECO narzędzia. Jestem jednym z projektantów. Daj mi znać, jeśli masz jakiekolwiek pytania. Dzięki. Nandy www.nandigits.com Netlist Debug / ECO w trybie GUI.

i tak naprawdę nie rozumiem pytania .. ale zgadzam się z tłumika 3 .. jeśli chcesz do synchronizacji zegara pojawi hafta używać klapki do przekroczenia domeny zegara .. jelydonut

Użyj synchronizatory, gdy sygnał jest przekroczenie granic zegar

Układ synchronizatora używane jako pośrednik między dwoma klapki (różne częstotliwości). Układ ten synchronizator można modelować za pomocą dwóch zatrzasków jedna z nich za pomocą CLK1 i innych jest włączona clk2. Również zmiennej częstotliwości wpływa na ograniczenie czasu zatrzymania drastycznie jeżeli druga flop jest z wysoką częstotliwością niż pierwszy.

Witam, Właściwie można powiedzieć, czy u pracy w zarządzie chleb lub w segmencie syntezy na narzędzia EDA .. W każdym razie nie jest to koncepcja niepotrzebnie optimze ścieżkę u opracowali dwie klapki przez narzędzie .. U są zwracać uwagę na polecenia mówią będzie i poczty. można korzystać z synchronizator obwód stanowiących zatrzaski .. ale jus iść drogą dokładnie w tym wszystkie możliwe ścieżki kombinacji również i obliczyć czas nie naruszają ręcznie skonfigurować i przytrzymaj czas .. chodzi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back