Jak zrozumieć floquet port w HFSS?

N

namecasey

Guest
Witam wszystkich, Mój model ma jeden port floquet TE i tryb TM. Kiedy kończę pracę i patrz parametr S, łatwo zrozumieć, s (floquetport1: 1, floquetport1: 1) i s (floquetport1: 2, floquetport1: 2). ale co s (floquetport1: 2, floquetport1: 1) i s (floquetport1: 1, floquetport1: 2) środków. s (floquetport1: 1, floquetport1: 1) oznacza tylko te mode? zarówno te zdarzenia i odzwierciedlają? Jeśli tak, to jak mogę parametr odbicie władzy? Jak mogę uzyskać od parametru S wymienione powyżej? Dzięki. Casey

Jeśli jest coś trudne do zrozumienia, uprzejmie prosimy daj mi znać. Twoja pomoc będzie bardzo gorąco. Dzięki.

Witam wszystkich, zrozumienie port floquet problem w HFSS nie jest mierzony bezpośrednio, ale mogą korzystać z mediów ustawienia parametrów (s) zobaczyć i sprawdzić bezpośrednio będzie bezpośrednio widoczna.
dot.png

Dzięki, ale nie jestem tego zrozumienia. Czy mógłby Pan wyjaśnić w bardziej bezpośredni sposób? dzięki.

Witam wszystkich, Mój model ma jeden port floquet TE i tryb TM. Kiedy kończę pracę i patrz parametr S, łatwo zrozumieć, s (floquetport1: 1, floquetport1: 1) i s (floquetport1: 2, floquetport1: 2). ale co s (floquetport1: 2, floquetport1: 1) i s (floquetport1: 1, floquetport1: 2) środków. s (floquetport1: 1, floquetport1: 1) oznacza tylko te mode? zarówno te zdarzenia i odzwierciedlają? Jeśli tak, to jak mogę parametr odbicie władzy? Jak mogę uzyskać od parametru S wymienione powyżej? Dzięki. Casey
Po trybów symulacji w porcie floquet, HFSS zwraca każdy możliwy wynik. Czyli jeśli w jakiś sposób urządzenie ma TE i zamienia ją w trybie TM, HFSS będą stanowić, że w wynikach. Jeśli urządzenie działa tylko z tryb TE, a wynik jest tryb TE będą widzieć tylko odpowiedzi w S (1:1,1:1) 1 jest TE i S (1:2:, 1:1) 2 jest TM powinna wynosić zero. Nadzieję, że to pomogło.

Podczas symulacji środków w porcie floquet, HFSS zwraca każdy możliwy wynik. Czyli jeśli w jakiś sposób urządzenie ma TE i zamienia ją w trybie TM, HFSS będą stanowić, że w wynikach. Jeśli urządzenie działa tylko z tryb TE, a wynik jest tryb TE będą widzieć tylko odpowiedzi w S (1:1,1:1) 1 jest TE i S (1:2:, 1:1) 2 jest TM powinna wynosić zero. Nadzieję, że pomogło
Faktycznie, mój model ma duże S (1:2:, 1:1).. Myślałem, że to nie ma sensu do modelu, ale wydaje się to oznacza odbicie części TM TE fali. Czy mam rację? Dziękujemy za cierpliwość.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back