I
icd2project
Guest
Witam, ponieważ istnieje wiele osób, beeing bardzo zainteresowani ICD2, a zwłaszcza budowa jednego w domu chciałbym pomóc w realizacji tego marzenia. Oto fakty zebrałem: 1) Firmware jest publicznie dostępne (Microchip MPLAB) 2) ICD2 ma USB i RS232 ... co zawsze brakowało obraz ICD2 i teraz mam 2 (przód i tył) naprawdę ładne te z innym facetem w sieci (nie będę publikować jego nazwiska, dopóki nie zapytałem go wcześniej). Więc przeanalizował zdjęcia (wykonane nakładki z tyłu, więc mogę traceback wszystkie przewody łatwo) i próbował identifiy części i narysować schematy. I tutaj utknąłem, nie mogę się identyfikować wszystkie części (niektóre układy scalone są misssing i kondensatory nie mają żadnych wartości). Moje dalsze plany są, aby narysować nową PCB beeing jako zbliżony do oryginału, jak to możliwe, mimo usunę usb części i konstrukcji pojedynczej warstwy PCB. Moim zdaniem byłoby najlepiej pozostać w smd, ale przy użyciu gniazda dla PIC, więc możemy zamienić go. Będę teraz przesłać jedno zdjęcie ICD2 do MCUatm (nowy katalog icd2project), wraz z moim partlist i nadzieję, że może mi pomóc zidentyfikować ostatnie układy scalone. Później mam nadzieję, że do określenia wartości kondensatora i opublikuje swoje wyniki tutaj. odniesieniu