Jak zrobić własną ICD 2 klon

I

icd2project

Guest
Witam, ponieważ istnieje wiele osób, beeing bardzo zainteresowani ICD2, a zwłaszcza budowa jednego w domu chciałbym pomóc w realizacji tego marzenia. Oto fakty zebrałem: 1) Firmware jest publicznie dostępne (Microchip MPLAB) 2) ICD2 ma USB i RS232 ... co zawsze brakowało obraz ICD2 i teraz mam 2 (przód i tył) naprawdę ładne te z innym facetem w sieci (nie będę publikować jego nazwiska, dopóki nie zapytałem go wcześniej). Więc przeanalizował zdjęcia (wykonane nakładki z tyłu, więc mogę traceback wszystkie przewody łatwo) i próbował identifiy części i narysować schematy. I tutaj utknąłem, nie mogę się identyfikować wszystkie części (niektóre układy scalone są misssing i kondensatory nie mają żadnych wartości). Moje dalsze plany są, aby narysować nową PCB beeing jako zbliżony do oryginału, jak to możliwe, mimo usunę usb części i konstrukcji pojedynczej warstwy PCB. Moim zdaniem byłoby najlepiej pozostać w smd, ale przy użyciu gniazda dla PIC, więc możemy zamienić go. Będę teraz przesłać jedno zdjęcie ICD2 do MCUatm (nowy katalog icd2project), wraz z moim partlist i nadzieję, że może mi pomóc zidentyfikować ostatnie układy scalone. Później mam nadzieję, że do określenia wartości kondensatora i opublikuje swoje wyniki tutaj. odniesieniu

[Quote = icd2project] Oto fakty zebrałem: 1) Firmware jest publicznie dostępne (Microchip MPLAB) [/quote] Czy w pełni firmware? istnieją różne części oprogramowania dla różnych zakresów rodziny, ale nie są to "Complete Firmware" brakuje im bootloader itp. ..

Dobry wieczór, wszyscy, którzy chcieliby uczestniczyć w realizacji naszej wizji ICD2 self-made Zapraszamy do icd2.de.vu. Jest ktoś z hi-tech rozpoczęte Forum koncentrując się na ten temat ... odniesieniu

Myślę, że ICD2 "system operacyjny" (zgodnie z nazwą mikroczip) jest dostępnej, ale część oprogramowania stałe miejsce zamieszkania na ICD2 nie jest wolny. I wyjaśnia: OS jest tylko coś podobnego do kierowcy i downlodable do łączenia kilku rodzin urządzenia, reszta nie jest wolny (interfejs IDE).

To jest paskudne: na h__p: / / pictools.port5.com/prices.htm:.. "3. Skopiuj pliki 2000EUR powyżej wlączone wykończone i badanego urządzenia i wsparcie dla Ciebie aż zrobić własny model Za tę cenę ja". ll zaprzestać sprzedaży tych informacji do innych zainteresowanych użytkowników, i nie będę sprzedawać Kompletne urządzenie dla innych. na żądanie będę przeprojektowanie PCB więc pasuje do Twoich potrzeb (typ użytych części, wymiar pola planujesz wykorzystania, rodzaju użytego złącza, liczba warstw ma ...). I nie sprzedali ani schematu HEX pliku nikomu jeszcze! " za 2000EUR będę sprzedawać mojej matki i wazon etrusk do ... :? Inne rzeczy: Czy naprawdę potrzebujemy interfejsu USB? To znaczy może pracować bez chip USB? Czy są jakieś korzyści z USB, jeśli dlaczego należy go stosować zamiast 232? (Zadaje) Zed

Apsolutely można go używać tylko z RS232. Mam oryginalny ICD2 i używam go na RS232, kiedy muszę galwaniczne odłączenie od urządzenia docelowego i PC, i działa dobrze. Używam go przez galwaniczne odłączenie urządzenia na 57600 i nie widzę dużej różnicy, gdy jest podłączony do USB! 2000EUR jest naprawdę zbyt dużo, ale za 700 można również uzyskać HEX SCH +! Pozdrawiam, Sime

Pierwotnych kosztów ICD2 o 180EUR tutaj, więc nie warto, gdyż nie ma USB 700EUR ... tak zapomnieć o pieniądze, skoncentrujmy się na, jak możemy to od 0,0 EUR:) Zed

Witam wszystkich nigdy nie używałem USB ICD ale myślę, że będzie o wiele szybszego pobierania dużych projektów. Może się mylę? j

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back