Jak zrobić klucz

M

msadek_eng

Guest
Zrobiłem oprogramowanie i trzeba zrobić ochronę na niego, więc muszę kluczem sprzętowym do komputera za pomocą USB, mam duże doświadczenie w ucontroller programmin więc proszę ktoś mnie prowadził

Cześć, masz wiele różnych sposobów, aby rozwiązać problem, ale najpierw trzeba wiedzieć, co dokładnie trzeba. Czy trzeba zablokować oprogramowanie do komputera, czy nie? Prosty sposób jest wysyłanie zaszyfrowanych ciąg na klucz, klucz należy odszyfrować żądło, że niektóre przetwarzania i powróci do was z szyfrowany ciąg. Jeśli wynik jest odpowiedni program powinien być uruchomiony. W google można znaleźć wiele algorytmów szyfrowania.

Myślę, że najlepszym sposobem na ochronę oprogramowania na przykładzie locks.for oprogramowania można korzystać z niektórych programów szyfrujących można exe kodu z klucza, który nie ciało nie może dicompile to i tak jeśli wysyłasz klucz do użytkownika, to użytkownik będą mogli korzystać z oprogramowania. wiesz, jeśli używasz klucza hakerzy mogą dekompilacji kodu, a następnie understad co robisz i jak sprawdzić klucz, a następnie mogą pach kod łatwo.

Adapter jest prostym sposobem wystarczy użyć mikrokontroler pic, że ma interfejs USB i korzystać z funkcji LVP w nim więcej powiem ci później

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back