Jak zrobić generatora wysokiego napięcia, który pracuje na baterii?

L

Leosedf

Guest
Hello! Czy ktoś wie jak zrobić generatora wysokiego napięcia, który pracuje na baterii? 12V myślę, że z 4 skale np. w skali 1 wysyła 800V skali 2 wysyła 1200V itp. .. Nie dbam o wyjście mA. Czy mam użyć transformatora? Widziałem to tor, który korzysta z normalnego transformator 230/12V do wytwarzania wysokiego napięcia. Układ ten będzie używany do małych impulsy wysokiego napięcia

Moje źródła napięcia jest 12V i 300mA (zapomniałem, że: D: D). Widziałem się zdarzyć, był to mały Circuit z IRF530N i mały transformator. I myślę, że CD4060

Muszę ONW lub dwa impulsy przez naciśnięcie przycisku. Nic więcej. Ale jak widzę na tej stronie mają one bardzo mały zasilacz. Rozmiar ma znaczenie:)

Witam, Targo, jaka jest max napięcie, które można otrzymać przez plazmotronu

można używać prostych cewki. Cewki będzie dostarczany z prądu, kiedy suddely zatrzymanie obecnego back EMF indukuje wysokie napięcie szczytowe. Problem polega na tym, aby znaleźć przełącznik wysokiego napięcia, które mogą widthstand napięcie szczytowe. Dla zwiększenia mocy można użyć dużych kondensatorów (16v kilka mF) do przechowywania energii można wykorzystać na krótki impuls. Inną techniką jest użycie kaskadowego z kondensatorów i diody do zwiększenia napięcia. To nie działa dla pojedynczych impulsów, wymaga w końcu kilka impulsów. Jakie jest przeznaczenie?

@ Gicapa nie wiem, myślę, że ponad 30kV. i napędu tego układu z 12V na 30V 7A i 3525 dla powermosfet (IXTH50N20). Działa świetnie. Targo

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back