Jak znaleźć ZTH tego układu?

D

darrenbkl

Guest
Witam, na to pytanie, może ktoś nauczy się, jak znaleźć ZTH tego układu? ze względu na L1, i wiem, jak rozwiązać ten, thx.

Hej, Itz trochę niejasne ... Czy u bardziej bardziej zrozumiałe?

emm, to znaczy chcę, aby znaleźć Thevenina odpowiada impedancji patrząc od prawej strony, może ktoś rozwiązać tat dla mnie? z pełnym pracy, thx bardzo

ZTH = R4 / / R3 / / (1/jwC2) / / (R1 + R2 / / jwL1) [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 40 sekundach: [/color] [/size] w = 60 Hz

Możesz używać symulatora ... Na przykład Multisim lub proteus. Multisim jest prostsza. Jeśli ur zainteresowanych obliczeń, czego potrzebujesz, aby wzorów i równań. Może być potrzebny materiał do nauki. Materiał: http://www.ene.ttu.ee/leonardo/elektro_alused/ Itis w estoński, ale im pewien, że jeśli chcesz znajdziesz co szukasz ..

Witam, Cokolwiek Saruman napisał wyjątkiem ω = 2Πf a nie 60Hz. Pozdrawiam, [url = http://bharathyeju.blogspot.com] Laktronics [/url]

Yeap. To klasyczny błąd i zawsze. Wciąż pomijając 2π przy obliczaniu części impedancji (To często prowadzi mnie do wyników bardzo złe, oczywiście).

I zawsze mylić składnika że wiszą na niebie tam, w tym przypadku jest L1. więc w zasadzie mamy paralled komponentu wewnątrz następnie zajmować się tylko poza prawo? [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 godziny 17 minut: [/color] [/size] co z tym dwa pytania, wiem, że jest to proste ale nadal cant zrozumieć. 1) Na podstawie twierdzenia Thevenina, znaleźć napięcie na R4. 2) uproszczenie obwodu zewnętrznego do R3 do Equivalent Thevenina.

1) należy wymienić wszystkich obwodów, z wyjątkiem rezystor R4 witn jego odpowiednik Thevenina, a następnie zastosować równanie dzielnika napięcia między R4 i ZTH obwodu odpoczynku. W tym przypadku (z źródła napięcia zwarcia) ZTH obwodu zaniedbując R4 jest: ZTH = R3 / /-jXC / / (R1 + JXL / / R2) W celu znalezienia V trzeba obwodu otwartego obwodu lewej R4 i obliczyć napięcia na pływających węzła (Vs w normalnej pracy): V = Vs * (R3 / / (R1 + JXL / / R2)) / (R3 / / (R1 + JXL / / R2) - jXC) (dzielnik napięcia zbyt) Napięcie acrooss R4 jest: V4 = V * R4 / (R4 + ZTH) [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 10 minutach: [/color] [/size] 2) Ponownie krótki Vs obwodu, a następnie obliczyć impedancję wynika z a, b, jak: ZTH =- jXC / / (R2 + JXL / / R1) Tak jak poprzednio, obwód otwarty, b (czyli usunąć R3) i obliczyć napięcia Vab z Vs w normalnej pracy (może potrzebować trochę obliczeń)

thx Saruman dla ur pacjenta:) o obwodzie most, ma też reguły kojarzą z nim?

Byłoby dość łatwo, ponieważ z usunięciem R3 nie ma mostu w ogóle od tego, co dotyczy odpowiednik Thevenina. Możesz użyć 2-3 dzielnika napięcia znaleźć równania V, znalezienie VXL i VR2 i następnie dodając je. W każdym razie, jeśli jesteś zainteresowany w obliczaniu impedancji obwodów zawierających elementy mostu, myślę, że nie byłoby trudne albo znaleźć jakieś przykłady lub ogólne relacje w google lub wikipedia (nie pamiętam stosunków teraz). Cheers, vag

może ktoś wytłumaczyć mi jak kondensator wygładzić usunięte napięcie? Nie rozumiem, szczegółowo, w jaki sposób czapki odpowiedzieć na naprawione napięcia stałego. Czy cap wygładzanie musi być elektrolitycznych cap?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back