jak znaleźć punkt podawania w antena?

V

vikrant2012

Guest
Projektuję kwadratowy antena z gniazda w kształcie litery L. i to jest dla dual spolaryzowane. więc muszę umieścić dwa podawania punkt, H-paszowego i V-paszy. ale nie jestem w stanie uzyskać jak znaleźć lokalizację że dwa punkty.

Witaj Vikrant2012 Ok.i musiał przeczytać to, co napisałeś kilka razy zanim mogłem dostać powiesić swoje pytania. więc chcesz dual karmić antena. byłem trochę zdezorientowany, co do cholery jest H-pasza i V-feed.Dual polaryzacja może być osiągnięty w wielu ways.one o dwa różne punkty żywienia 90 stopni faza przesunięta, a także znalezienie dwóch 50 Ohm punktów na poprawki, które są diaognally znajduje. To, co zrozumiałem z twojego question.if chcesz opublikować projekt, w którym biorą odwołanie od, łatwiej będzie rozwiązać problem Pozdrawiam ChachitoEL.

Mam zaprojektować podwójny spolaryzowanej anteny, z 2,3 GHz do 2,7 GHz 17 dBi VSWR <1,5 KM BW = 65 VP BW = 7 to jest to, co chcę zaprojektować. i to jest dual spolaryzowana antena, więc mamy dwa paszowych punkty poprawki. że są H-(poziome) pasz i V-(pionowe) punkt paszy. cokolwiek. Chcę wiedzieć, jak wybrać lokalizację punktu kanału? a według ciebie, który projekt jest najlepszy do mojego obowiązku?

OK.From co patrzymy. chcesz antena, której zysk jest 17dBi. Pewnie coś podobnego do tego? [Url = http://www.antennamagus.com/database/antennas/antenna_page.php?dir=10] ANTENA Magus - Antena informacje | Pierwsza antena narzędzie Software w swoim rodzaju. | Antenna Design. Uproszczone [/url] 17dBi brzmi trochę zbyt ambitne. Chodzi ChachitoEL

OK. teraz mam pytanie. polaryzacja (jeśli jest poziome lub pionowe lub podwójne lub okrągły, cokolwiek) zależy co? i tak, mogę przesłać mój projekt poprawki. i chcę wiedzieć, że tam, gdzie wybrać punkt kanał? mówiłeś, że to dwie punkt 50 omów reg. Czy te dwa punkt wybrać losowo?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back