Jak zmniejszyć napięcie

G

Gareth Covell

Guest
Czy ktoś może pomóc? Mam samochód z napędem elektrycznym, oświetlenie i elektronika są powerd z DC / DC. Konwerter produkuje 12V z głównego akumulatora, który jest 36v. Chcę, aby uruchomić samochód na 48V (za dodatkową prędkości i zasięgu), ale DC / DC nie będzie wyjątkiem tego napięcia. Jak mogę usunąć 12v zanim się do DC / DC. Myślę, że 12V diody zenera będzie, ale może poradzić sobie z mocy (wyjście DC / DC waha się do 150 watów) może 10 diody zenera 12V (5 wat sortowania) równolegle do zeners pracować równolegle? Czy rezystory być stosowane, choć wynik jest zmienna. Potrzebuję proste rozwiązanie jak nie jestem ekspertem elektronicznej.

Najprostszym sposobem jest mieć dwa różne zasilacze.

Hai Gareth Covell Przede wszystkim chodzi o to, zaawansowanym. No prosty pomysł będzie działał. Po pierwsze, samochody silniki i układy napędowe są zaprojektowane dla 36 woltów. Operacyjnych, na 48 V jest dość trudny, ponieważ może to spowodować uszkodzenie napędu lub silniki lub obu. Po drugie, przy 12 V 150 W z 48 V baterii, trzeba zbudować w dół konwerter, który będzie w innym obwodzie niż ten, istniejących i budowy powinny być wykonane starannie następujące zasady okablowania wykorzystywane do zasilania elektronicznych, wyłącznie jako moc leku i napęd jest ogromny. Jakikolwiek sposób, ponieważ nie są elektroniczne ekspertów, i sugesst Państwa do pomocy każdego przyjaciela, który może obsłużyć tego projektu. Ale jak na mój widok, projekt będzie kosztować dużo. W przypadku przejść dla projektu, znaleźć pośrednika, który może dostarczyć Państwu 48 V silniki tej samej pojemności, 48 Volt kierowcy, jak i konwerter 48volts do 12 V, może obsługiwać alteast 200 watów. Powodzenia.

Silnik w samochodzie może poradzić sobie z 48v, i mam zamontowany nowy kontroler przeznaczony do 48V. Mój problem jest z moim DC / DC nie może poradzić sobie z tym napięcia, muszę zmniejszyć 48v w dół do 36V, zanim dostanie się do DC / DC. nie diody zenera pracować równolegle, każdy wie?

Dlaczego nie używasz nowego DC / DC od 48 do 36 V? Poszukaj schematów tutaj, plac generator fali wyjściu tranzystora (nasycony) z 75% cyklu pracy, nie jest bardzo stabilny bat na kolejny DC / DC dla światła jest wystarczające.

[Quote = Gareth Covell] silnik w moim samochodzie może poradzić sobie z 48v, i mam zamontowany nowy kontroler przeznaczony do 48V. Mój problem jest z moim DC / DC nie może poradzić sobie z tym napięcia, muszę zmniejszyć 48v w dół do 36V, zanim dostanie się do DC / DC. nie zenera diody pracują równolegle, każdy wie? [/quote] Nie, tylko zeners nie będą działać. Jego bardzo złożone zadanie budowy konwertera. Teraz masz 48 V źródła, a exsisting konwerter w sprzedaży jest 36 V, który zamienia 36 V do 12 V 200 W. Więc proponuję zastąpić obecny konwerter z jednym, który wykorzystuje 48 V na wejściu i wyjściu 200 watów mocy. Powodzenia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back