Jak zmniejszyć liczbę warstw w PADS?

K

kenshiikeda

Guest
Cześć,

Mam problem w PADS Power PCB.
Jak zmniejszyć liczbę warstw, jeśli dokonaniu projektowania maksymalna liczba warstw?

1.W PADS2007?
2.W PADS2005 SPAC.2?

Więcej mocy!

Cześć,

Kliknij przycisk Ustawienia, definicji warstw, w patrzeć definicji warstwy elektrycznych warstw w dół, w tym widać zmiany, ponownego wykorzystania, itp. ..

To jest nudne zajęcie, a dane są w 4 warstwach, podczas próby usunięcia z samolotu, podzielone, itp. elementów, nadal twierdzą, że są to dane znalezione w warstwach.

Teraz, po otwarciu nowego projektu przypisać warstwie 4 warstwy do 2 warstw, i spróbuj skopiować potrzebne składniki i siatki z 4 warstw do nowych konstrukcji warstwy 2, to będzie można je łatwo usunąć, a następnie Beating Around the Bush ..

Hope it helps you

Pozdrowienia,

Ramesh

Hi Ramesh,

Dzięki.

Chodzi o to:
1.Stworzyłem PCB Design z warstwy Ustawienia wprowadzone do maksymalnego Layers (130 warstw).
2.Potem, kiedy skończyłem projekt, mam tylko 30 warstw.
3.Moim problemem jest usunięcie pozostałych warstw, ponieważ chcę, by moje akta, aby wyświetlić tylko 30 warstw.

więcej energii.

Wystarczy wyeksportować plik ASCII (maksymalnie warstwa) w niższej wersji (3.5). Automatycznie usuwa Ilość warstw.

Hi Monolisa5791,

Czy istnieje inny sposób, oprócz tego rozwiązania?

dzięki.

Myślę, że to jedyny sposób na rozwiązanie tego problem.But nie jestem pewien.

Oto poprawny sposób na zmniejszenie liczby warstw w poduszki ...

W moim przypadku testu zmieniłem 4 warstwa płyty do 2 warstw.Będzie to działać z każdą warstwę trzeba liczyć ...

1.usuń "ALL" dane z warstwy, które chcesz usunąć.
2.Przejdź do konfiguracji definicji warstwy, zmieniać, pop zapyta ilu warstw ..
3.Pop up automatycznie umieścić numer na dodatkowe 2 warstwy.Ale ja chciałem, aby zmniejszyć, tak umieścić w 2.
4.kliknij "OK"
5.W drugim popup pojawi się warstwa stosu warstw, które pokazano danych i warstw, które nie mają danych.(można usunąć tylko warstw, które nie mają danych na ich temat) nie będzie <Delete> obok warstw, które będą usuwane.
6.kliknij "OK"

Mamy już obniżone warstwy stosu ...

Eda

edaedaeda,

You've utraty punktu, jest trudny do konwersji z rozszerzonego zestawu warstw (255), standardowego zestawu warstw, to jedyny sposób znalazłem się poprzez wywóz do 3,5 ASCII, and btw how's it going guy??- PM me.

SIGINT

Hi SIGINT,
Próbowałem wywozu do 3,5 ASCII i domyślam się, że działa tylko w ten sposób.
I will let you know if I get inny sposób to zrobić.

Dzięki za wszelką pomoc.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back