Jak zmierzyć sygnał, że wybuchy pakiety dla 0.64ms

R

rubdawg

Guest
Cześć, jestem w pracy ZigBee (802.15.4) int w paśmie 2.4GHz.Ja próbuje zmierzyć tx pęknięcie, które ma 0.64ms przekazywania pakietów, ale z analizator widma SWEEP czas nie może przekroczyć poniżej 1ms.Ja próbuje wywołać Spectrum Analyzer (PSA 4443A), ale nie na pewno, jeśli tylko dotknij z VCC linii na naszym pokładzie w celu uruchomienia analizatora widma, albo jakie inne metody byłyby możliwe.Również jestem próbuje naśladować pakiet sygnał z generatora sygnału, ale nasze nie ma O-QPSK sygnał, ale ja wiem i może zrównoważyć Q, które byłoby podobne prawidłowe?Każdy wgląd byłby wdzięczny.Zasadniczo jestem próbuje zmierzyć PSD maski (gęstość widmowa mocy).

Wystarczy dać w tle, i pracował w sieciach GSM i CDMA słuchawek i zwykle miał połączenie obsługiwane pomiaru pola

Jeden trick jest wykorzystanie max posiadania i niech analizator uruchomić na chwilę.Będzie w końcu złapać sygnał na wystarczająco razy wypełnić spektrum wyświetlacza.

Możesz spróbować używane bramkowanych Tryb.Mam zrobić na rozerwanie PSD pomiaru sygnału za pomocą funkcji bramkowanych w PSA b4.Jeśli potrzebujesz tylko zobaczyć PSD, bramkowanych tryb OK.Można również sprawdzić poziom mocy w funkcji czasu.Może to pomoże -> 5968-2320E.pdf w Agilent stosowania notatkę.Właściwie, to wniosek jest lepsze notatki 5988-4948EN.pdf

Ja zastanawiając się, aby środek PSD, specyfikacji stanowi tak:
Przekazywane widmowych produktów powinna być mniejsza niż w granicach określonych w poniższej tabeli.Dla obu relaitve i bezwzględne limity, średnia widmowa mocy mierzy się z wykorzystaniem pasma 100 kHz.Do względnej limitu poziomu odniesienia jest najwyższą średnią moc mierzona spektralnych w zakresie / - 1Mhz na częstotliwości nośnej.

Częstość względna granica bezwzględna linit
| F-Fc |> 3.5Mhz-20dB-30dBm.

Mam twardy czas próbuje uzmysłowić, co to oznacza i specyfikacji nie havea schemat do tego wyjaśnić.

Jednym z możliwych sposobów pomiaru sygnału widma jest następująca:

i) Ustawić analizator RBW do wymaganej wartości (100kHz)
ii) Trigger analizatora z vcc linii, jak sugeruje
iii) Ustaw analizatora do zera span (czas na osi x)
iv) Ustawić analizator częstotliwości na żądany PSD offset: w specyfikacji
wymienionych będzie to każdej częstotliwości co najmniej od 3.5MHz
sygnał / kanale częstotliwości.A pomiar przy 3.5MHz offset
Być może będzie najgorszy wynik.

Dyrektywa może następnie być mierzone: pęknięcie w mocy, na mierzone
offset, powinny znajdować się powyżej noisefloor.

v) powtórzyć pomiar przy f = fc, aby uzyskać moc sygnału odniesienia

Uważaj na liczbę średnich podjęte (może to być określone)
i zapewnić, że pomiar mocy we właściwym czasie: nie
w trakcie szkolenia bitów na przykład, tylko w losowej modulacji
części.

Hope this helped!

Martin

Spójrz na rozdział 8 w "PSA Seria Spectrum Analizatory Pomiar Przewodnik i programowanie Przykład".Istnieje na przykład nie.Myślę, że w tym rozdziale mają wszystko, czego potrzebujesz.Zaczynają ze sposobów mierzenia pęknięcie sygnału, a następnie CCDF na mocy (może nie trzeba tego) oraz APC pomiaru (jest to za nowe pytanie)
powodzenia

I wywołał wyłączyć obecnie TX Włącz linii (to się wysokim każdym razem tranmitting pakiet) i kończyć w górze dostawanie ten w naszym PSA.Dla 802.15.4 kanału 2MHz szeroki i teraz jest contiunously wysyłanie pakietów z 20 bajtów, która równa 160 bitów i 250 bitów jest kb / s tak ti około 0.64ms przekazać pakiet, należy zmienić pakiet Mimo to łatwo uchwycić sygnał.Mam załączeniu jpeg I co się za pomocą zewnętrznego wyzwolenia.Mam powodować powołany powodować pozytywne.Any help would be grateful.Thisi s dla 802.15.4 specyfikacji, mogę przedstawić więcej szczegółów w razie potrzeby.Dzięki.Należy również pamiętać, że PSA nie ma standardu 802.15.4 prekonfigurowanymi ponieważ jest to nadal nie zostały sfinalizowane z IEEE.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Ponadto jest bramkowanych pomiaru standardowych funkcji w PSA, nie sądzę, że kopalnia posiada opcję.

Jeśli modulacji OFDM jest oparta Twoje PSD wygląda ok dla mnie.W asymetrical, wszystko wiem, może powodować przez AM-PM konwersji.Jak uzyskać baseband sygnał?Wszelkie możliwe nielinearnych urządzenie między PSA i źródła.Być może dysk miksera zbyt twarde.Ponadto, nonlinerarity z multicarrier systemu (OFDM) jest dość skomplikowany.upewnij się, że powrót startu wystarczy formie P1 compreesion punkt każdego RF komponenty.Aby się zapisać 10 dB powrót startu, chciałbym zaproponować.

W takim przypadku Twoje PSD będą miały ten sam kształt jak impuls kształtowaniu filtra.Czy dostęp do baseband sygnał?jeśli możesz środka tha bandband sygnał pierwsze.

I Wil sprawdzić, czy mogę dostać się do baseband, ale większość likel nie dlatego, że RFIC mieszkań TX RX I obwody wewnątrz układu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back