Jak zmierzyć okres RC oscylatora dokładnie?

S

sorata

Guest
Witam, wszystkich i robię symulację oscylator RC, w Nanosim. chcę wiedzieć, w jaki sposób można zmierzyć okres produkcji zegara dokładnie w turboWave. Próbowałem TurboWave instrukcja obsługi, ale nie dostał odpowiedzi. dzięki za pomoc!

Jeśli używasz hsim / nanosim, jest stwierdzenie pomiaru. To konieczne, aby uzyskać więcej niż 1000 okres danych i zrobić analizy statystycznej, aby uzyskać średni okres.

cscpoe można zmierzyć okres używać go otworzyć. fsdb pliku

[Quote = yaxazaa] Jeśli używasz hsim / nanosim, jest stwierdzenie pomiaru. To konieczne, aby uzyskać więcej niż 1000 okres danych i zrobić analizy statystycznej, aby uzyskać średni okres. [/Quote] dzięki, ale chcę do pomiaru wartości każdego okresu, aby uzyskać zmianę wyjście oscylatora. jakieś rady? [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 minuty:. [/Color] [/size] [quote = flushrat] cscpoe można zmierzyć okres jej używać do otwierania fsdb pliku [/quote] Wielkie dzięki pierwsze, jeśli i wykorzystania HSPICE zrobić symulację, csope może mierzyć każdym okresie jego wartość. ale moje pytanie jest jak go zmierzyć w Nanosim. Możesz podać kilka informacji o pliku. fsdb?

evercad może wykonać pracę. można znaleźć w instrukcji obsługi. Jedyne co musisz zrobić, to napisać skrypt środka i uruchomić go z pliku. fsdb.

[Quote = yaxazaa] evercad może wykonać pracę. można znaleźć w instrukcji obsługi. Jedyne co musisz zrobić, to napisać skrypt środka i uruchomić go z pliku. fsdb. [/quote] ale nie mam "evercad". możliwych do udziału oprogramowania?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back