Jak zmienić nazwę pliku w VB.NET

M

metal

Guest
Witam piszę małą peice kodu, aby być w stanie zmienić nazwę pliku z poziomu mojego oprogramowania. Każda z nich ma pomysł, jak mogę to zrobić. Thanks in advance :)

z VB6 pamiętam polecenie o nazwie Nazwa, nie jestem pewien, czy to będzie działać w VB.NET ale warto spróbować

Hi Mój przyjaciel, nie istnieje metoda RENAME w VB.NET, to dlaczego pytałem, jak to zrobić .....

człowiek dokładniej co nazwa pliku czy jesteś na o? Twój exe aplikacji itd. .. nazwę wtf masz na myśli?? ps szczęśliwego nowego roku ...! : |

Hi trzeba określić plik z otwartym oknie, a następnie uzyskać jej nazwę, po czym chcę przetworzyć nazwę pliku, na przykład, metody ToUpper aby wszystkie duże litery, po czym zmień nazwę tego samego pliku z nowym przetwarzane string. Dzięki

Witam Ja po prostu muszę wiedzieć, jak zmienić nazwę pliku w VB.NET, to jest to wszystko. Dla praktykowane programista, jego zbyt łatwo odpowiedzieć. Dzięki

Kod źródłowy VB.NET pokazując jak przenieść lub zmienić nazwę pliku. "Jak przenieść / zmienić nazwę pliku. Private Sub button6_Click (Sender As Object, e jako System.EventArgs) Dim fi As New FileInfo ("myImage.gif") fi.MoveTo ("myImage2.gif") End Sub 'button6_Click

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back