Jak zbudować Look-Up Table dla PWM lub SVM?

L

ltg

Guest
Witam, mam nowe zadanie do kontroli ruchu dla silnika indukcyjnego, jednofazowe się w 3 fazach. Nie wiem, jak obliczyć i stworzyć Look-Up Table do zatoki wartości. A ja nie wiem co do wyboru: sinusoidalny PWM lub SVPWM. Czy jakiś ekspert dać kilka wskazówek? Z góry dzięki! Z poważaniem, LTG

Witam, na początku można bawić się np. z Visual Micro Lab przez www.amtools.net sinusiody proj ma pwm na AVR z 7bit zatoki LUT goodluck.

Istnieją pewne aplikacje silnika od Microchip PIC18 z serii, lub można użyć aplikacyjnych firmy Motorola. notatki.

Witam mężczyzn: Co uC używasz do jego stosowania? Używam głównie AVR, które mają wiele funkcji PWM. Poza tym ja korzystam pisać sine tabel za pomocą programu MATLAB, to dość łatwo zapisać plik do generowania tabel, a następnie skopiować i wkleić. Ważne jest, aby wiedzieć, co uC używasz. cheers Nachus

Właściwie to nie radzić sobie z pokolenia grzechu silnika, ale z programistycznego punktu widzenia można: a. Wyjście grzech Oblicz dla całego okresu (właściwie tylko wystarczy kwartał) w postaci liczb całkowitych. Liczba wpisów wielkość będzie zależna od rozdzielczości do wyboru. Ilość wpisów jest także definiuje częstotliwość aktualizacji portu PWM, która jest równa WorkingFreq * NoOfEntries b. Następnie podzielić liczbę wpisów w tej tabeli o 3. Powiedzmy, że jego nazwa - offset. c. Korzystać z następujących wartości początkowej do tej tabeli offset: 0, offset, 2 * offset. d. Te wartości indeksu do tabeli grzechu, aby wyjście na port PWM d. Za każdym razem, gdy konieczne jest wygenerowanie nowych przyrost wartości początkowej przesunięcia o jeden, e. Nie zapomnij do zawinięcia, gdy zostanie osiągnięty koniec opowieści. Możesz także skorzystać z dzielnika logiki równolegle trwa zastąpić PWM portu, jeśli nie jest ona dostępna lub użyć DAC lub proste wagi rezystor R-2R matrycy bez rozdzielacza logiki do generowania sygnału analogowego grzech, ale równolegle porty będą neded.

Witam, Dzięki za porady i informacje. Używam Fujitsu MB90F598 uC. Ile wartości powinienem mieć? Z poważaniem, LTG

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back