Jak zasilania VDD wewnętrznych elementów z SMPS?

R

rockycheng

Guest
[Size = 6] Witam, mam pytanie. Czy należy stosować napięcie wejściowe DC-DC (tj. wyjście z baterią) jak Vdd dostaw do wszystkich elementów w niej? Podobnie jak wzmacniacz błędu, komparator ...... Czy muszę używać wewnętrznego regulatora napięcia? Proszę mi pomóc! Z góry dziękujemy! Pozdrawiam, rockycheng [/size] [color = blue] [/color]

Czy U przynieść Więcej informacji ok. U co chcesz zrobić? Vin, Vout, Iout. Pewnie U będzie potrzebne do zasilania obwodu z sygnału wejściowego do obwodu wprowadzić stan równowagi, a następnie U mogą być zasilane z zewnątrz, ale pls powiedzieć, co chcesz zrobić. Pozwoli to więcej osób pomoże.

Generalnie, które odbywa się przez osobny uzwojenia na transformatorze, że dostaje prostowane i filtrowane. Jest to tak zwany bootstrap likwidacji, ponieważ może tylko dostarczać energię po P / S uruchamia. Ogólnie rzecz biorąc, failrly duży korek jest używana do przechowywania wystarczająco dużo energii, aby uzyskać obwód zaczął do likwidacji boostrap może dostarczyć mocy. Zaletą jest to, że napięcie w obwodzie jest częściowo regulowane i efficieny jest nieco wyższa, ponieważ wszystkie te części są zasilane z napięcia, które jest niższe od napięcia wejściowego, więc dla tej samej wartości poboru mocy jest niższy, a nawet faktoringu w P / S wydajności. Istnieją sytuacje, w których nie można mieć tego uzwojenia (np. w przetwornice nieizolowane, gdzie proste off-the-shelf cewki są używane). W tym przypadku, jeśli zakres napięcia wejściowego jest dopuszczalne, włączeniu części bezpośrednio od napięcia wejściowego. Są też inne sytuacje, w których trzeba rzeczywiście pomocnicze przetwornika (P / S w sobie), stosowane tylko do zasilania pomocniczego obwodów. Jest to szczególnie ważne, gdy główny P / S musi mieć możliwość zamknięcia.

Dziękujemy omore! Tak zgadzam się, że jest to dziwne pytanie. :) Myślę, że, powiedzmy, gdy VDD zmian wzmacniacza błędu, punkt DC i zdobyć się zmieni. Zapytałem więc, jak uczynić VDD stałe. Ale teraz znam odpowiedź. Jeszcze raz dziękuję. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 18 minut: [/color] [/size] VVV, Dziękuję za informacje! Idę do projektowania DC-DC buck Walutowy. I napięcie nie jest bardzo wysoka. Ja po prostu użyć napięcia wejściowego jako VDD dla wszystkich składników. Ale to, co wspomniałeś, jest czymś zupełnie nowym dla mnie. :)

z wykorzystaniem wewnętrznych dostaw amplifer błąd i compents innych byłoby to dobre podejście, jak napięcie baterii może być różna.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back