Jak zaprojektować ultra-low LNA hałas?

T

tungchang

Guest
Czy możesz dać mi kilka wskazówek na temat projektowania ultra-low LNA hałas? Zakres częstotliwości 1-3GHz i NF jest poniżej 0,5 w temperaturze pokojowej. co lepsze tranzystor dla tych celów? Staram się używać model opinie, ale oscilliation nie może uniknąć. mój tranzystorów NE321000 i Ne710.

[Quote tungchang =] Czy możesz dać mi kilka wskazówek na temat projektowania ultra-low LNA hałas? Zakres częstotliwości 1-3GHz i NF jest poniżej 0,5 w temperaturze pokojowej. co lepsze tranzystor dla tych celów? Staram się używać model opinie, ale oscilliation nie może uniknąć. mój tranzystorów NE321000 i Ne710. [/quote] i to zrobił. nie miałem oscilliation. 1) jaka jest częstotliwość, że u get osc? (Jeśli jest abouve 5 giga, spróbuj umieścić ser-coil

opisać swoje płytki drukowanej. jeśli masz dużo indukcyjności w przewody uziemiające prowadzić źródło Ie dla NE710 będzie oscylować. Spróbuj i przez dwa do gruntu lub bezpośrednio pod prowadzić pakietu powinna być uziemiona i płytka 0,062 lub mniej, jak na początek.

opisać swoje płytki drukowanej. jeśli masz dużo indukcyjności w przewody uziemiające prowadzić źródło Ie dla NE710 będzie oscylować. Spróbuj i przez dwa do gruntu lub bezpośrednio pod prowadzić pakietu powinna być uziemiona i płytka 0,062 lub mniej, jak na początek.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back