Jak zaprojektować strukturę spiralną w CST

S

spacedude25

Guest
Cześć chłopaki, czy ktoś wie, jak zaprojektować spiralne struktury w CST? Czy jest to możliwe tylko koryto eksportujących z innych programów CAD? Okazało się, że CST ma przykład z anteny helikalne, ale nie mogłem dowiedzieć się, jak korzystać z tego modelu helisy w moim projekcie CST / pliku. Dzięki! [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 2 godziny 19 minut: [/color] [/size] Mam eksportowane struktury helisy z CST przykład i próbował zmienić jej parametry (liczba obrotów, średnicy przewodu, itp. ).......... ale CST daje komunikat, że eksportowane obiekty nie mogą być modyfikowane .............. ale CST wykonany obiekt tylko w innym projekcie .. ............. Co do cholery nie chce go zmienić ........... Każdy pomysł, chłopaki?? [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 godzina 44 minuty: [/color] [/size] .... jak stworzyć oś obrotu w różnych od płaszczyzny twarzy? CST mówi, że oś obrotu musi być w planie pracy, ale jeśli na twarzy i osi są na tej samej płaszczyźnie, nie jest możliwe stworzenie helisy. Czy ktoś może pomóc? Dzięki!

Witaj spacedude25, jeśli helix w przykładzie nadaje się do używania, można przejść do menu Edycja> Lista historii Kliknij na pierwszy krok i krok. To pokazuje krok po kroku jak spirala jest tworzony. Nadzieja jest to przydatne. Element7k

spacedude hi, nie ma zdefiniowanych makr w cst. , dzięki czemu można bezpośrednio uruchomić i zwrócić helix chcesz ..

Idź do Makro / budowy / cewki. Istnieje ogromny wybór cewek dla Ciebie.

Witaj, jeśli używasz makro, i nie można zmienić num z kolei. wiecie jak to zmienić? lub inni mogą podzielić się ze mną łatwiejszy sposób do budowy spiralnej. i spróbuj jeszcze wiele razy nie można utworzyć tylko można tworzyć, jeżeli i postępuj zgodnie z num w szablonie przykład w jaki sposób obliczyć krawędzi zestaw? to jest mój problem, nawet można edytować szablonu jak można zmienić promień spirali znaczenie Chcę zwiększyć średnicę jeśli używam np. szablon?

Hi KYG, wystarczy utworzyć go samodzielnie. przede wszystkim stworzenie płaszczyzny podłoża, a następnie przejść do Makra> budowy cewki>> liniowy cewki> a następnie można umieścić dowolną wysokość, obraca, średnica, kąt ... Okrzyki

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back