Jak zaprojektować LNA symulowane ADS Agilent?

C

Chiao

Guest
8O Cześć, jestem nowy projektant Bluetooth! I chcę zaprojektować LNA symulowane ADS Agilent! Ktoś mógłby mi pomóc? Dziękuję bardzo! Podstawowych, Joe Chi

nowy Dyskusja książki o RF projektowania, LNA ... etc CMOS odbiornika komórkowe front-endów, 2003 roku przez Johana Janssens Katholieke Universiteit Leuven, Belgia Michiel Steyaert Katholieke Universiteit Leuven, Heverlee, Belgia

Można spojrzeć na Agilent półprzewodnikowych www, FET ATF-xxxx rodzina dobrych przykładów, app-notatki i myślę, że niektóre reklamy przykłady. Przykro nam, ale myślę, że mam tylko MWO przykłady LNAs I domu jesteś looky

Dla małych projektów hałasu, musisz przedstawić różnych impedancji źródła w porównaniu do maksymalnej wartości wzmocnienia. Jeżeli tranzystor jest zaprojektowany dla niskiego hałasu, karta będzie miał informacje na temat impedancji źródła wpływa na współczynnik szumów. To albo masz tabelę optymalnych źródeł lub wykres smith z konturów współczynnik szumów z wykresu współrzędne są impedancji źródła.

Hi tapa, Szczęśliwego nowego roku! Czy masz jakieś doświadczenie w projektowaniu LNA? Czy możesz pokazać mi kilka wskazówek projektowe w zakresie projektowania obwodów uprzedzeń? Dzięki

można spojrzeć na ADS lna przykład i przejść do witryny firmy Agilent szukać jakiegoś dokumentu projektu.

są dwa przykłady. Sprawdź tutaj \\ examples \\ MW_Ckts \\ LNA_prj \\ examples \\ MW_Ckts \\ LNA_1GHz_prj

Hi Jeśli używasz CMOS Spróbuj sprawdzić książce Thomas Lee, Pamiętam, że to bardzo dobry przykład, również jego artykuł o dodanie kondensatora pomiędzy bramą i źródła.

Spróbuj przeczytać książkę Gonzale (dostępna w e-book forum), znajduje się duży opis i kilka przykładów. bye MRM

u można zobaczyć reklamy jest oczywiście skoroszytu ucznia lub udać się do tego typu google "LNA pdf" u można zobaczyć wiele przydatnych papieru! Powodzenia!

W przypadku trzeba zbudować układ bez opóźnienia i nie masz doświadczenia w projektowaniu LNA, można spróbować użyć Agilent ATF34143 dla aplikacji bluetooth. Nawet bez udziału pasujące do niskich współczynnik szumów, nadal można osiągnąć zysk większy niż 13 dB oraz współczynnik szumów poniżej 1 dB przy częstotliwości 2,45 GHz.

Myślę, że można zacząć go z przykładów @ DS one są szczególnie pomocne dla początkujących projektowania obwodów mikrofalowych dobre szczęście!

Ile jest celem dla LNA, częstotliwości, NF, IP3 zyskuję?

Jeśli używasz kadencji, być może można wysłać dokument do Ciebie. : Lol:

Dlaczego nie możemy zaprojektować LNA pomocą SpectreRF? T Zul

Jeśli używasz @ d $, myślę, że można czytać tej pracy "Używanie zaawansowanych System Design Projektowanie MMIC wzmacniacza", Jest to bardzo przydatne.

Dobra propozycja ostatni: za pomocą MMIC może dać dobre rezultaty nawet przy nie tak dobrze dopasowane anteny

Uczę się projektowania LNA w paśmie X też warto pomyśleć o tobie obwodu uprzedzenia!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back