Jak zainstalować Linuksa 7.3 na platformie Intel Centrino?

G

Goodman

Guest
Witam wszystkich,

ktoś wie jak zainstalować Linuksa 7.3 na platformie Intel Centrino?

Chcę stworzyć ŚRODOWISKO EDA na notebook,
CPU: Intel Centrino
VGA Chip: ATI 9600

Kto może pomóc?

you dont, spróbuj RH9, get kernel 2.4.22 i przekompilować.I still cant get dynamiczne skalowanie częstotliwości pracy dzięki czemu Łapach będzie działać z maksymalną prędkością.Także polecam włączyć ACPI, jeśli cant następnie dont run okres LINUX.

http://www.linux-laptop.net/

Zapewne, można odwiedzić witrynę powyżej.

powodzenia!

Myślę RH7.3 jest za stary na takie platformy potężny.

Jeśli chcesz uruchamiać narzędzi EDA, to może zainstalować Fedorę Core 1.

Problemem nie jest Centrino!It's Chip VGA.Radeon 9600 jest zbyt nowe Redhat 7.3.Polecam zainstalowanie Mandrake.Jeśli wolisz, aby zainstalować RedHat 7.3, będziesz miał problem partii.

Używam IBM R50 i mój VGA chipsetów Radeon 9000.Kiedy próbuję zainstalować RedHat 7.3 na moim laptopie, spotykam wiele problemów.Po zmianie i do Mandrake, wszystko działa dobrze

Ansunamu napisał:

Problemem nie jest Centrino!
It's Chip VGA.
Radeon 9600 jest zbyt nowe Redhat 7.3.
Polecam zainstalowanie Mandrake.
Jeśli wolisz, aby zainstalować RedHat 7.3, będziesz miał problem partii.Używam IBM R50 i mój VGA chipsetów Radeon 9000.
Kiedy próbuję zainstalować RedHat 7.3 na moim laptopie, spotykam wiele problemów.
Po zmianie i do Mandrake, wszystko działa dobrze

gezzas525 napisał:

you dont, spróbuj RH9, get kernel 2.4.22 i przekompilować.
I still cant get dynamiczne skalowanie częstotliwości pracy dzięki czemu Łapach będzie działać z maksymalną prędkością.
Także polecam włączyć ACPI, jeśli cant następnie dont run okres LINUX.

Inną rzeczą,
Jeśli używasz dysku twardego SATA 7.3 znowu masz problem, co najmniej jeden mój kolega nie może zainstalować 7.3 na swoim pulpicie brandnew

Tak.większość problemów wynika z karty VGA, ale niektóre z nich nie są i nie łatwy do zidentyfikowania.

Tak, można użyć Redhat w wersji 9.0 lub nowszej wersji Redhat na pewno, ale nie będzie w stanie zainstalować niektórych narzędzi CAD

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back