Jak zacząć z ARM7?

7

7rots51

Guest
Cześć

Chcę zacząć od ARM7, ale nie wiem jak zacząć i jak wybrać c kompilator, JTAG debugger Development Kit, producent?

Chcę wybrać tanich sposób (sprzęt) i 60MHZ prędkość jest wystarczająca dla mnie teraz.

Proszę mnie.

cześć

Na stosunkowo niedrogie rozwiązanie, należy wybrać Evaluator-7t zestawu.

Jest na 250 dolarów, z JTAG potężne wsparcie i RS-232 interfejs.Jednak nie pełnej wersji kompilatora i sprzętu interfejs JTAG (Multi-ICE składnik) jest przewidziane na tę cenę.Sie jest Samsung KS32C50100 (z 512KB SRAM, 8KB jednolity cache / sratchpad RAM konfigurowalną, 10MHz zegar daje procesora zegarem 50MHz)

GNU port ARM jako cross-compiler jest bezpłatny, ale trzeba, że niektóre znajomości.

Więc te i trzeciej narzędzia brakujących "ogniw w toolchain" (native idiom).Całkowity koszt na 750 dolarów ecept można budować interfejsem JTAG pokładzie własnych.

W drogie rozwiązanie jest Integrator (np. ARM7TDMI) pełną wersję kompilatora.Integruje się mianowicie do 66MHz, ale w praktyce I've mógł je skonfigurować do 50MHz.Plus 256KB SSRAM i plug-in 256MB SDRAM modułu.

A jaki jest Twój cel wśród wariantów ARM (ARM7TDMI, ARM710T, ARM z analogowego interfejsu, który jest ARM7100)?

Strony trzeciej tablice są questinomark do mnie chyba z Atmela serii AT, które Słyszałem dobre komentarze, jednak nie sądzę, że 32-bitowej magistrali dla pamięci głównej (off-chip) (ważne, jeśli musisz takich, oczywiście).

the_penetrator_in_extremisŠ

Szukaj tej strony internetowej dla dobrych i tanich (350 USD) ewolucja pokładzie TEB-4530AC z TopMicroSystems:
h ** p: / / topmicrosystems.com/html/teb4530ac.phtml
h ** p: / / topmicrosystems.com/html/help_teb4530ac.phtml
h ** p: / / topmicrosystems.com/kimstek/SNDS300/UM_S3C4530A_rev1.zip
h ** p: / / topmicrosystems.com / html / eboard_price.phtml

Cześć
Mam od wszystkich odpowiedzi, że trzeba te przedmioty na rozpoczęcie i rozwój projektu z ARM7.

1.Kompilatora C podobnego jak GNU C compiler
2.Interfejs JTAG sprzętu
3.A zestaw developerskiCzy jest to prawidłowe?lub inne narzędzia są również wymaga?

Przy okazji, z których (sprzedawcy) Czy mogę kupić interfejs JTAG? (Lubię te niedrogie)

JTAG oprogramowania i sprzętu dla Win9x h ** p: / / w * w.cfly.org /

Inne rozwiązanie h ** p: / / w * w.ocdemon.net /
Wiggler sprzętowych (dongle do portu LPT)
h ** p: / / w * w.ocdemon.net/Merchant2/merchant.mv? Screen = PROD & Store_Code = & MTS Product_Code = WIGGLER
i wolne OCD Commander (Windows i Linux)
h ** p: / / w * w.ocdemon.net / ocd_dbgr.exe
GNU Free narzędzi dla OCDemonTM BDM / JTAG Urządzenia
h ** p: / / w * w.ocdemon.com /

Cześć wam wszystkim chłopaki. Ok istnieje firma www.triscend.com
produkują one chip oparciu o rdzeń ARM7 one Hava jeden SDK cdrom darmo ze wszystkimi GNU i innych podstawowych warstw (BIOS) jest to jeden z debbugger, że za darmo is great!

Nie wiem dokładnie, co muszę w ogóle dla ARM7 rozwoju.
Czy jest to kompletny zestaw przedmiotów lub innych przedmiotów jest potrzebna?

1: kilka ARM7 ICs od sprzedawcy
2: Zestaw developerski z nich
3: JTAG sprzętu
4: ac kompilator i IDE

proszę umieścić swój komentarz.

http://www.samsungelectronics.com/semiconductors/system_lsi/product_tree/product_tree.htm # 32bitarm
Ma ARM7 informacji ..
Można znaleźć informacje o bardzo ARM7 tam ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back