Jak wysłać zdjęcie z SMS PDU?

T

traxonja

Guest
Cześć!

Czy ktoś wie jak wysłać logo operatora, wiadomości graficzne, dzwonki (poli / mono, jeszcze nie ma znaczenia)
za pośrednictwem GSM i PDU formacie.

I've udało się wysłać zwykłą wiadomość tekstową z PDU formacie iz Siemens telefon GSM.Teraz będę pewnie wykorzystania Nokia GSM (tak byłoby nokia nokia do wysyłania).

Czy ktoś wie jakie są prefixes tego rodzaju wiadomości PDU (dla dzwonków i logo).Ja po prostu nie można go znaleźć w sieci

Wszelkie porady byłyby ogromne.I prawdopodobnie będzie pisać aplikacji w Delphi (nie ma znaczenia, ale mimo wszystko ...).

Jeszcze jedna rzecz.Chociaż byłem wysyłania SMSów z Siemens S25,
muszę zauważyć, że maksymalna tekst (wiadomość) długość wynosi 48 znaków?Dlaczego tak jest?

Wszystkie najlepsze,
Trax

www.elektronika.ba

Proszę rzucić okiem na książkę już przesłana tutaj:
hxxp: / / www.elektroda.pl/eboard/searchtopic65181-sms.html

Kwestia jest wyznaczona jest już wyjaśniono tam.
Dzwonki i loga najprawdopodobniej jest prawnie realizacji wykonanych przez manufactoring spółek.

Spektakl z informacji PDU do divert wiadomość reaither do wewnętrznych aplikacji niż użytkownika.

Podobne do Siemense, mogą być w trybie PDU może wysłać do 160 jeśli zapakowane 7-bitowy format lub 140 niepakowanego 8-bitowe kodowanie.
Zapytaj Siemens wsparcia szczegółowe infromation.

Thanks a lot MAN!

O Siemens się, I allready pakować go.7bit kodowania (PDU).Jak opisano w AT Command Set dokument Siemens S25, Siemens obsługuje tylko 7bit kodowanie alfabetu (PDU) do wysyłania SMS.

I sprawdza się link masz wysłana.Dzięki.

Trax

hi there i trzeba wiedzieć, jak wysłać wiadomość tekstową za pomocą PDU tryb ... Wiem, wysłać za pośrednictwem trybu tekstowego, ale i cant zrozumieć PDU tryb ... i książki lub artykułu, który przewodniki mnie zrozumieć PDU tryb?

dzięki

Wszystko co musisz wiedzieć o formacie PDU jest tutaj:

http://www.dreamfabric.com/sms/

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back