M
minisan
Guest
jak wygenerować PWM z PIC16F84A kontrolować 4 przełączniki H-bridge? czy ktoś chciałby podzielić się schemat i podzespoły należy podłączyć do mikrokontrolera? dzięki =)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
To jest cytat z artykułu o H-bridge z jednym z poprzednich postów .. Oto reszta: http://www-isl.ece.arizona.edu/ ~ soccer/team4a/data/motors/Hbridge_Theory.pdf Pozdrawiam, IanPTeraz, kiedy MOSFET ma niskim RDS (on) Ocena, to zwykle ma dość wysoką bieżącą ocenę zwykle w 10s wzmacniaczy. Potrzebowałem 4 A płynna i MOSFET wybrałem zaoferował 25 amperów. Oczywiście, niższe RDS (on) Ocena, droższe MOSFET. BTW, oba rodzaje MOSFET dostępne są w TO220 pakietów.
Ja nie znam żadnego mikrokontrolera, który może spaść lub źródło znacznych prądów, zazwyczaj prądy te są poniżej 20mA na pin .. Z tego punktu widzenia trzeba sterownik .. Proponowane MOSFET IRF są ovesized silnika 0.5A, ale ponieważ większość z MOSFET są one dostępne w TO220 opakowaniu, nie będzie zaoszczędzić dużo miejsca i / lub pieniędzy .. Szczęśliwego Nowego Roku dla Ciebie zbyt ... Pozdrawiam, IanPDla obwodu że u pokazał mi po raz ostatni, izzit użytkowej dla 3-9V DC silnika? prąd silnika jest cca 0,5 tylko wtedy, gdy bez obciążenia ... tak będzie IRF530 i IRF9530 nadal stosowane? Czy mogę od razu podłączyć pin A i B do mikrokontrolera lub Potrzebuję sterownika pomiędzy mikrokontrolerem a zarówno pin A i B? !! dzięki szczęśliwego nowego roku