Jak wybrać odszkodowań dla stabilności pętli?

A

achilles.wang

Guest
Jak wiadomo, czy należy zaprojektować dobre sysytem kontroli, należy zachować sysytem na stabilnym poziomie, a następnie będziesz używać częstotliwości compentstion technologii w celu zwiększenia wydajności.wybrać niektóre parametry zrekompensowane, tylko wartość C, R i tak dalej, później używasz symulacji i dostać pętli uzyskać fazy rysunku,
a następnie podjęcie decyzji, które przypadku jest najlepszy.Czy naprawdę to zrobić?Ale faktem jest, zawsze z różnych symulacji, w jaki sposób można mieć pewność, że konstrukcja ma dobre rzeczywistych wyników.Nie wiem, jak zaprojektować dobry pętli .......

Zawsze używam w ten sposób.Jeśli symulacja jest tak różny od rzeczywistości musisz myśleć nad tym co jest złego z modeli.Jeśli znajdziesz gdzieś Przyprawa modelu w Internecie i korzystać z tego modelu couse swoje symulacji będą różne miary.Jednak w przypadku korzystania z modeli z odlewni Symulacja powinna być bardzo zbliżona do rzeczywistości.
Pamiętam, że raz miałem w projektowanie zmian bez symulacji (było zmienić tylko jeden z całego bloku urządzenia i symulowane zachowanie tylko ten blok, bo nie miał czasu) i po wszystkim mogę uzyskać w rzeczywistym urządzenia pasożytnicze oscillation innego bloku.Po tym, że symulowane innego bloku i dostać, że zarówno dla AC i przemijające analiza powinna oscylować.
Ja również nie wiem powszechnej naprawienia częstotliwość odszkodowania.To zależy od wielu czynników.Niektóre metody nie mogą być wykorzystywane do niskiego napięcia zasilania, innego wzrost bieżących consuption.Jeśli projektowania LDO z ograniczenia dla obu z nich częstotliwość odszkodowanie staje się bardzo trudne zadanie, ponieważ istnieją inne czynniki destabilizujące: ciężkie kapacytancji załadunku i obecne obciążenia, które mogą ulec zmianie formy 0 do maksymalnej wartości.

Możesz mieć wystarczający margines dla procesu zmiany.Jeśli przejść z procesu rogu i Monte Carlo, to będzie bardzo pewny.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back