Jak wybrać kombinację PVT?

I

IC_Lee

Guest
Witam wszystkich jestem nowicjuszem w projektowaniu analogowych układów scalonych. Mam dwa pytanie. Chcę wiedzieć, jak wybrać rozsądnych kombinacji PVT (proces, napięcie, temperatura). Kombinacje, które są niezbędne do uruchomienia symulacji? I wtedy mój chip wrócił z odlewni będzie działać dobrze. Jaka jest różnica pomiędzy wszelkimi stan procesu (takich jak typowy, ss, ff, sf, fs, itd.)? Jak modulować swój projekt, aby dostosować się do wszelkich zmian PVT? Dzięki za odpowiedź!

Zawsze posiadamy trzy symulacje, by sprawdzić obwodu. Typowy przypadek: TT, VDD +0%, 40 stopni w najgorszym przypadku: SS, VDD-10%, 125 stopień najlepszym przypadku: FF, VDD +10%, -25 stopni

Zgodnie z zastosowaniem warunkowego, np.. VDD + / -5% wystarczy.

[Quote = krzemu] Zawsze posiadamy trzy symulacje, by sprawdzić obwodu. Typowy przypadek: TT, VDD +0%, 40 stopni w najgorszym przypadku: SS, VDD-10%, 125 stopień najlepszym przypadku: FF, VDD +10%, -25 stopni [/quote] Ja również uruchomić te trzy, ale ja nie wiem, czy są one wystarczające dla wszystkich projektów.

Myślę, że lepiej spróbować wszystkich u'd symulacji rogi: tt + 55 ff - 25 ff + 110 + 110 ss ss - 25

To zależy zarówno od konstrukcji i zastosowań. Właściwie nie ma innego stanowiska omawianie tej kwestii jeśli mnie pamięć nie zawiodła mnie. Możesz szukać go:) chodzi jordan76

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back