Jak uzyskać energii z kabla USB?

V

vishmi

Guest
I nie można uzyskać wszelkie napięcia mój kabel USB. Zmierzyłem napięcie między czerwonym i czarnym przewody kabla USB, gdy był podłączony do mojego laptopa i multimetr czytać 0 V. Kiedy podłączone te przewody z rezystorem było jeszcze 0 V. Czy ktoś wie dlaczego nie otrzymuję żadnych napięcia? Jeżeli chcesz wiedzieć, dlaczego to robię, mam zamiar na dołączenie dzielnik napięcia do kabla USB, dzięki czemu będzie mecz wymagane napięcie wejściowe mojej golarki, więc mogę za niego.

To jest bardzo dziwne, moc powinna wynosić +5 V, używam tego od lat. Sprawdź te linki: [url = http://www.girr.org/mac_stuff/usb_stuff.html] USB jako źródła energii [/url] [url = http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Serial_Bus] Universal Serial Bus - Wikipedia, wolna encyklopedia [/url]
 usbledb.jpg
[url = http://blog.makezine.com / archive/2006/10/how_to_battery_free_usb_p.html] Marka: Online: JAK - Battery Free, USB Powered latarka LED [/url]

Należy mastering USB stanie urządzenia. Wiele telefonów komórkowych, odtwarzaczy MP3, zewnętrznych dysków twardych, i inne podobne urządzenia nie są w stanie opanować (nie mogą inicjować komunikacji USB) i nie będzie źródłem 5 VDC. Niektóre komputery oszczędzania energii przez efekt stroboskopowy zasilania 5V. Być może trzeba będzie remis 1.5k z D-pin do VBUS uzyskać źródło utrzymania zasilania 5V.

Dzięki za pomoc. Mam napięcie pracy teraz. Próbowałem użyć innego kabla i to zadziałało. Teraz mam problem z wystarczająco dużo prądu. Mogę być w stanie dowiedzieć się obwodu, czy wiem, impedancja wyjściowa impedancja kabla i wejścia USB golarkę. i był już dziwne wyniki z mojego multimetru i tak może jestem pomiaru impedancji źle. na kabel usb mam 0 omów i dla wejścia golarki czasami było 0 omów, a czasem nieskończoności. , aby te wyniki i tak połączone prowadzić multimetr z każdej z dwóch części przewodu zasilania (Vcc i ziemi). i testowane multimetr znanych opory i przetestowany normalne. tak zasadniczo, potrzebuję pomocy na zastanawianie się, impedancji.

Może być uruchomiony w bieżącym domyślny maksymalny, który jest ustawiony na niskiej mocy urządzenie 100mA. Urządzenie, twój koniec kabla, jest przypuszczać, aby wysłać USB wniosek, aby stać się wysokiej mocy urządzenie z 500mA (który nie wiem jak to zrobić). Niektóre interfejsy USB dostarcza o wiele więcej prądu, ale nie spodziewaj się, że ze wszystkich interfejsów USB. Jeśli potrzebujesz kilka obecnych, a następnie podłączyć do ładowarki USB akumulator, ponieważ wiele source do 1 A, a nowe, które obsługują IPAD źródło do 2,1 Amp.

Dont wyciągnąć ponad 500mA, jeśli nie możesz mieć szanse na uzyskanie USB spalony

Dont wyciągnąć ponad 500mA, jeśli nie możesz mieć szanse na uzyskanie USB spalony
Tak ... tym momencie jest naprawdę uważane ochrony portu od nadmiaru pobór prądu i uszkodzeń. Mimo wszystko masz ładowarkę USB / adapter z wyjście 5 V dla tylko 1 $, nadające się do wszystkich tych urządzeń, które byłyby bezpieczne najlepiej zamiast przy użyciu komputera PC / laptopa do zastosowań specjalnych.

Jeszcze raz dziękuję wszystkim. Pomyślałem, impedancja wejściowa urządzenia wynosi około 50 Ohm, ponieważ ma 4,9 V i 96mA. Jednakże, urządzenie jest przystosowane do 3.6V i 100mA. Czy uważasz, że napięcie będzie powodować jakieś problemy? Chciałem dodać rezystora do zmniejszenia napięcia na obciążeniu ale każdy większy opór to, że obecne zbyt niska.

również, moje urządzenie ma inną impedancję, gdy ma innego źródła zasilania z nim związane. (63 Ohm) jest to normalne, że urządzenia mają impedancję, że zmiany?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back