Jak usunąć głos w ISD układ głos?

R

richard0304

Guest
Witam, Mam zaprojektowany obwód, który odgrywa głosy za pomocą PIC i ISD4003. To odtwarzanie i nagrywanie dobrze, ale czasami głos w ISD nie zostaną usunięte. Po tym, jak nagrać go, staje się ponownie OK. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak usunąć głosy w ISD układ głos? Czytałem arkusz ISD, ale nie mówią nam nic o skasowaniu zawartości. Daj mi znać, jeśli napisałem w złym dziale proszę o pomoc: cry:

Nie, nie można usunąć zawartość. Można jednak grać z różnych adresów. Być może próbujesz odtworzyć pusty fragment? Keith.

Hi keith, Dzięki za odpowiedź. Jednak jestem w 100% pewien, że głos ma. jakoś mnie usunięte i mój szef chce mi znaleźć przyczynę = (Ponadto, istnieje inny phpBB, którzy napisali temat dotyczące usunięte głos w ISD, jak również, ale nikt nie dał mu jeszcze rozwiązania. Zastanawiam się, czy ktoś stoi przed tym samym problem: cry:

Możesz skontaktować Winbond na kilka pomysłów. Skąd wiesz, że to "usunięte"? Nie ma "erase". Jedną z możliwości jest to poszedł do trybu nagrywania. Należy uważnie monitorować linie SPI i upewnij się, że wszystko jest poprawnie wysłany. Nie może być problem z synchronizacją z SPI. Właśnie pracuje nad czymś innym z SPI, gdzie czas trwania impulsu kadrowanie było przyczyną sporadycznych fałszywych danych. Keith.

Hi Keith, pomyślałem, że dobrze. Czy przejrzeć kod ponownie. Dzięki!

Spójrz na sygnały (jeśli możesz), a nie kod. Keith.

hi Keith, SPI jest kontrolowana przez odpowiedni program?

Tak. Patrząc na kod tylko sprawdzić, czy myślisz, że jesteś wysyłanie właściwych danych, ale wszelkie subtelności czasu pojawi się patrząc na szpilki SPI z oscyloskopu lub analizatora stanów logicznych. Keith.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back