jak usunąć +1.4 v odsunięcie od wyjścia wzmacniacza instrumentu przy op amp

U

ud23

Guest
Witam chcę usunąć 1.4V offsetu napięcia z wyjścia wzmacniacza. i chcę jej ckt można używać wzmacniacza różnicowego?

Możesz także karmić offsetu napięcia do wejścia odniesienia. Należy jednak niskiej impedancji, np. buforowane przez PO zwolennikiem napięcia.

czy można Można ziemi VR i zastosować +1.4 v w V1 wejściowych, można ustawić wzmocnienie na 1, jeśli nie ma zysku jest potrzebne. Twój sygnał zostanie podłączony do V2. Alternatywą byłoby V1 ziemi i zastosować napięcia ujemnego (-1.4V) do VR Alex

hi thnax o pomoc, ale i nie dostaniesz wyjście różnica i używane R1 = 1kohm, Rf = 4.2K i ustawić 1.4V na v1, ale coraz wyjście samo przesunięcie 1.38vi nie trzeba zdobyć, więc można używać Rf = 0ohm?

Jeśli zaznaczysz równania widać, że trzeba użyć tej samej wartości dla wszystkich rezystorów mieć zysk 1. R1 = 1kohm, Rf = 4.2K daje wzrost o 4,2, zysk jest Rf/R1 Aex

ya thanx i używam op amp z jednego źródła więc muszę używać refinansowanie napięcia na wejście nie odwracające.?

Tak należy używać +1.4 v do odwracania wejścia i Vr do masy Alex

ya jego pracy teraz i zmienił wszystko rezystor do tej samej wartości, więc jestem coraz różnica napięcia teraz.

Nie powiedziałeś o używane wzmacniacz oprzyrządowanie lub obwodu, ale jaki jest powód dla wyjścia offsetu? Jeśli instr-amp jest obsługiwany z jednej dostawy, może to być banalne nasycenie wyjścia. Następnie przeniesienie produkcji nie pomoże wiele.

ya FVM używam oprzyrządowanie Ic Ina125 i używam go z jednego źródła, tak dawki tej pracy układu?

Dane Arkusz 5 i 6 omawiają różne rodzaje jednej operacji dostaw. Nie wiem co jest lepsze spotkanie aplikacji. Jeśli potrzebujesz sygnał dwubiegunowy, a następnie IAref musi być podłączony do pozytywnego "pseudoground" lub mielone wirtualnych jak na rysunku 6. Wyjście będzie offset, ale trudno go usunąć bez utraty huśtawka sygnał dwubiegunowej. Jeśli sygnał jest jednobiegunowy, ale sygnał jest niepożądana offset, który byłby pochodzi z wejścia, dodatkowego wzmacniacza różnicowego, jak sugeruje Alex, może pomóc. Ale należy wziąć pod uwagę, że żaden wzmacniacz dostaw może osiągnąć dokładnie zero wyjścia. Innym imnportant punkt ze wzmacniaczami oprzyrządowanie jest utrzymanie wejście Wspólny zakres trybie. Podobne do jednej operacji dostaw INA125 oznacza to pozytywne napięcia polaryzacji być stosowane do wejścia.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back