jak ustawić licese na linux

Co powłoki używasz, csh, tcsh, bash? I gdzie umieścić setenv. Również uważam, LM_LICNCE_FILE jest literówka, ponieważ używam LM_LICENSE_FILE. Składnia też wygląda znajomo, ale nie będzie to sprawdzić. Do zobaczenia!

Używam csh. I dodać do LM_LICENSE_FILE. Cshrc. Jestem zdezorientowany, gdy zestaw licencji. Jednym z nich jest floatting, inne nie. Oprogramowanie, które używasz nie licencji floatting nie można uruchomić, kiedy robię: "setenv LM_LICENSE_FILE 27722 @ serwer: / home / user / test.dat ", co nie tak!? Dziękuję!

Jeśli nie jest to pływający licencji, oznacza to, że można uruchamiać tylko na tej samej maszynie.

27722 @ serwer: / home / user / test.dat [/email]", co nie tak!? Dziękujemy!
to działa dobrze na moim przypadku. ale można spróbować w inny sposób, jeśli plik licencji pływających lic (27722 serwera @) w / home / user / lic.dat, możesz spróbować tego ustawienia: setenv LM_LICENSE_FILE / home / user / lic.dat: / home / user / test.dat, aby potwierdzić ustawienie tej zmiennej, spróbuj tego polecenia: echo $ LM_LICENSE_FILE

Spójrz na przykład, że znalazłem się pracować (w bash):

W powłoce bash Kiedyś eksport LM_LICENSE_FILE = ..... i to działa

Musisz eksportu w bashu, to prawda. Ale składni niko_zhang IMHO jest prawidłowy sposób, jeśli nie można, że program pracy mój przyjaciel, pan testowane każdej licencji na sam? YuST, by sprawdzić, czy problem jest w LM_LICENSE_FILE definicji zmiennej lub w jednej z licencji.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back