Jak ustalić stan rezystor bezpiecznik po nagraniu na

H

huashizng

Guest
Istnieją trzy bezpiecznik rezystor wykorzystywane w obwodzie przycięcie bandgap odniesienia napięcia.jeżeli układ jest klejone się, jak określić stan trzech bezpiecznik rezystor?poniżej jest mój zgadywać, nie wiem czy jest to słuszne.

trzy bity przycinanie przynieść 8 państw.możemy wybrać 8 żetonów.spalamy rezystory bezpiecznikowe z różnych metod.tak 8 chipy mają różne państwa.należy określić w jakim stanie bandgap napięcie odniesienia jest najbardziej dokładne.
więc badanie wartości bandgap napięcia w różnych temperaturach. (być może istnieją especial instrument temperatury), zgodnie z tych badanych danych, chip posiada najlepsze, zero temperatura łuku jest zaznaczona.tak bezpiecznik nadal chipy będą spalane w tej samej metody.

Powyższa metoda jest tylko mój zgadywać, nie wiem czy jest to słuszne.
kto może mi powiedzieć, metody stosowane w praktyce?

ur guess jest całkowicie błędne!Jeśli u zawsze wybrać jedną kombinację, jak pokonać odchylenie procesu i odchylenie parametru itp. w różnych partii produkcji?
Celem przycinania jest wyeliminowanie efektu odchylenia procesu i odchylenia parametrów, itp.Według różnych kombinacji może ona wnieść wymaganego parametru osiągnięcia mające wartość typowa.
W innym słowy, jeden cel realizowany jest przez wiele różnych kombinacji, więc rozwiązanie staje się elastyczne i łatwe!

huojinsi napisał:

ur guess jest całkowicie błędne!
Jeśli u zawsze wybrać jedną kombinację, jak pokonać odchylenie procesu i odchylenie parametru itp. w różnych partii produkcji?

Celem przycinania jest wyeliminowanie efektu odchylenia procesu i odchylenia parametrów, itp.
Według różnych kombinacji może ona wnieść wymaganego parametru osiągnięcia mające wartość typowa.

W innym słowy, jeden cel realizowany jest przez wiele różnych kombinacji, więc rozwiązanie staje się elastyczne i łatwe!

metody, które możemy wykorzystać do podejmowania decyzji państwowych przycinanie w praktyce?
czy i metody sugerują, może zostać użyte do wykończenia każdy chip odpowiednio?

Cześć

Przycinanie może zostać wykonana w danej partii towaru lub płytek przez wafel, a nawet umrzeć umrzeć, ale to zależy od wymagań dokładności i przystępnej cenie.

Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.Dzięki!

pozdrowienia,
jordan76

scottieman napisał:
Cytat:

Więc to znaczy dla każdej partii płytek posiada własny przycinanie kombinację?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back