Jak uniknąć pływających węzłów w PSpice?

D

dkace

Guest
Próbuję zasymulować napięcia doupler znalazłem w Horowitz napięcia doupler - Ja też pisał to jako odpowiedź na wniosek o doupling. I okazało się, że nie mogłem symulować, bo przyprawa była seing te wszystkie węzły jako pływające. Czy ktoś ma rozwiązanie? Jak można obejść ten problem floatting węzła? Jeśli mogę umieścić ziemi, układ nie działa prawidłowo - ofcourse jest to coś, czego wszyscy oczekują-. Dzięki, D.

Zawsze musisz punkt odniesienia (węzeł 0 lub GND) i można uniknąć pływających węzłów łączących bardzo wysoką rezystor od węzła do GND

należy umieścić 10Meg opór pomiędzy tym węźle i ziemi.

Brak dobrych ludzi! Tor nie działa jeszcze jak widzi drogę do ziemi (jak sądzę). Mam 200mV outpout kiedy mogę umieścić obciążenie rezystancyjne i 300mV bez obciążenia. Każdy inny pomysł? Cały problem jest w jaki sposób symulować pojedyncze ziemi. Czy ktoś spotkał się wcześniej?

Spróbuj 100G omów. To jest bardziej w zakresie szczelności powierzchni i jeśli układ nie działa w symulacji z tym, to nie będzie działać w sprzęcie.

Próbowałem 100G i generuje błąd symulacji. Próbowałem 10G i nie mam podwojenie produkcji, nadal 300mV z tętnień. Teraz Jeśli chcę go mieć izolowane zasilanie z tego obwodu, oznacza to, że nie mogę mieć żadnych danych symulacji? D.

Czy podłączonego obciążenia na napięcie dubler albo symulowane są rozładowane.

Tak zrobiłem! Próbowałem z obciążeniem i bez obciążenia. Cały czas ten sam; Eiter nie mam podwojone napięcie, lub nie mogę mieć to symulowane. Jest to usterka przyprawy, jestem pewien, ale jak można go rozwiązać? Czy ktoś ze znajomością programowania przypraw wokół? D.

Witam, schemat jest lepiej, że wiele dyskusji. Dodaj rysunek układu i na pewno tu ludzi spróbuje symulację. Jeśli używasz kondensatory umieścić wysokiej wartości rezystorów (1E9 omów) równolegle z każdego kondensatora. Jeśli korzystasz z transformatora, umieścić tę samą wartość resitor między uzwojeniem pierwotnym i wtórnym.

HI, zamiast łączyć oporu, jeśli u za pomocą przechwytywania PSPICE, to nie jest częścią gruntu w bibliotece źródła. podłączyć i zobaczyć .. mam ten sam błąd po raz. Zrobiłem to i ono pracował czysty Abhi

Myślę, U musi U GND lub 0, ponieważ PSPICE zwyczaju robić niczego bez nich. U można dodać bardzo wysokie rezystor aby uniknąć efektu z GND.

Po prostu przypomniał mi zdarzenie - przyjaciel był przy R z innej biblioteki, PSPICE daje ostrzeżenie pływających węzłów. Kiedy i symulacji samego projektu, tym razem przy użyciu R z biblioteki Analog, to działa dobrze! Sprawdź!

ten błąd występuje, gdy przyprawy nie można uruchomić analizy DC na obwodzie, co oznacza, że ​​wszystkie napięcia DC węzła są równe zero w układzie. nie ma znaczenia, jakiego rodzaju analizy robisz (AC, DC, TRAN, ..). SPICE ma analizy uprzedzeń DC przed rodzaju analizy i jeśli nie znajdzie wartości DC wszystkich węzłów, zgłasza pływających węzłów punkt. Rozwiązanie: miejsce stałego źródła prądu (IDC) i bardzo duży rezystor (słownie 100MEG) równolegle z źródła AC (wypowiedz IAC lub VAC). to ustawić napięć stronniczość, ale nie ma prawie żadnego wpływu na analizę AC.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back