jak używać transformatora w ekspres do obwodu

S

shreyas_patel21

Guest
witam wszystkich używam producent oprogramowania do symulacji obwodów. Czy jest jakiś sposób, aby symulować naciśnięć transformatora? nie ma elementu dla kolejnych naciśnięć transformatora. możemy stworzyć swój własny składnik naciśnięć transformatora.? dziękuję!

I nie znam producenta układu, ale może pozwolić wtórnego transformatora (lub podstawowe) float. Jeśli nie, jak do ziemi dowolnego węzła w pływające część toru, można dodać rezystor dużej wartości (powiedzmy 10MEG) z jednego węzła w nim do ziemi. Jeśli to nie rozwiąże błąd ... mam nadzieję, inni pomogą Ci szybko.

dziękuję KerimF! to graound problem. Czy jest jakiś sposób, aby symulować naciśnięć transformatora? nie ma elementu dla kolejnych naciśnięć transformatora. możemy stworzyć swój własny składnik naciśnięć transformatora.? thankyou

Oczywiście możemy. Ale nie jestem pewien, jak mogę pomóc z "ekspres do obiegu". Edited: Zdarza się, że pierwszy symulator zacząłem około 1 rok temu LTspice (proste, profesjonalne i bezpłatne :)). LTspice pozwala nam na zbudowanie obwodu jako shematic następnie symuluje. Jak ekspres do obiegu pracy? ... Być może podobnie jest w tym zakresie.

tak znalazłem też działa tak samo, ale i nie wiem jak zrobić elementy w nim? Dziękuję

jak można określić jego cechy? jak Lp (indukcyjności uzwojenia pierwotnego) ... Np / Ns (kolei ratio) ... K (indukcyjności wzajemnej, zwykle blisko 1) ... itp.

jak można określić jego cechy? jak Lp (indukcyjności uzwojenia pierwotnego) ... Np / Ns (kolei ratio) ... K (indukcyjności wzajemnej, zwykle blisko 1) ... itd.
poprzez podwójne kliknięcie na element i wprowadzenie wartości w jego właściwości.

Niestety nie mogę odgadnąć, jakie właściwości transformatora można określić, ponieważ pracujemy na dwóch różnych symulatorów.

dziękuję! Mówiłem o właściwości, takie jak podstawowe: stosunek wtórnego

Czy można dodać 2 cewki na schemacie oraz określa ich współczynnik sprzężenia (K)? Dodano: Ściągnąłem teraz "Manual.pdf użytkownika CircuitMaker" postaram się go przeczytać. Wydaje się jednak, że ma np. za pytanie. Miałem to PDF przez seatching na Yahoo: "ekspres do obiegu" pdf I mam: Zintegrowany przechwytywania Schemat i symulacji obwodów www.wfu.edu / ... / CircuitMaker 20User% 20Manual.pdf% nie może być otwarty, to tylko odniesienie podane przez Yahoo.

dziękuję! tutaj znalazłem PDF ale nie jest możliwe, aby dodać 2 cewki w scheamtic jak sugerowałeś. ale postaram się stworzyć nowy element, jak na [URL = "http://www.engr.usask.ca/classes/EE/221/lab/cm_usermanual.pdf"] instrukcja obsługi [/URL]

I nie mógł pobrać w formacie PDF można znaleźć ... być może jest to nasz serwer. O 3 cewki, I nie sugeruje, ale po prostu pokazuje, że "ekspres do obiegu" ma tę funkcję. Powodzenia

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back