Jak to zrobić analizę rogu nad analizy parametrów?

J

Julian18

Guest
Cześć: próbuję uruchomić analizy Corner przez analizę parametrów, takich jak ten loadPcf ("xxxxx.pcf") parameterAnalysis ("id" wartości "(90U 100U 110u)?) CornerRun () cornerMeas (), ale wyniki nie mają wyniku parametru . tylko rogu wynik symulacji. Jak to zrobić analizę rogu nad analizy parametrów? Dzięki

Ta zbieranina nie będą działać. Jeśli u zainteresowanych rogu, jak wyjść u może dodać "id" zmiennej "xxx.pcf" i "xxx.dcf" i nie czystej symulacji rogu. Innym sposobem jest zrobić wszystko (róg i parametrycznych symulacji) poprzez instrukcja pętli, prosty "run ()" na jednej pętli. Ale w ten sposób requeres niektórych programowania.

Hi DenisMark może u pokaż mi jakiś skrypt SKILL? Myślę, że zrobiłeś coś głupi, jak pokazano poniżej foreach (urządzenie "(" tt "" ss "" ff ") foreach (element" ("typ" "min" "max") modelFile ("(" / xx / xx / 1.scs "sprintf (zero"% s "urządzenia))" ("/ xx/xx/2.scs" sprintf (zero "% s" element))) paramAnalysis ("id"? wartości "(90U 100U 110u) paramAnalysis ("vd?" wartości "(1.62u 1.8u))) paramRun ())) co nie działa, wydaje się, że foreach nie mogą być zagnieżdżane i sprintf nie może dać plik modelu prawo definicji sekcji. tak można przesyłać niektóre testowane skrypt aby zrobić wszystko, pracy? To takie nudne pracy ręcznie zapisać kilkaset oświadczenie narożniki w pliku pcf. Dzięki

U mają błąd, poprawne tak: modelFile (list ("/ xx/xx/1.scs" sprintf (zero "% s" urządzenia) wykaz ("/ xx/xx/2.scs" sprintf (zero "% s" Element))) u analizy Param może zmienić się za pomocą "dla" oświadczenia w tej samej maner. "To takie nudne pracy ręcznie zapisać kilkaset oświadczenie narożniki w pliku pcf" Zgadzam się całkowicie. Istnieje pomysł, aby napisać owinąć kod OCEAN i używać go dla wszystkich. Po kilku modyfikacji ADE wygenerowany skrypt OCEAN można użyć tego skryptu wrap. robiłem taki skrypt jak wspomniano około dwa lata temu. W tym czasie nauczyłem się programowania SKILL. Ale jestem stale będzie przerobić ten skrypt owinąć bo to niedoskonałe. Główną ideą jest za pomocą zewnętrznych plików z formatu niestandardowego dla opisu procesu i rogu. Tak więc u może mieć wiele zmiennych róg jak u jak bez zmiany skryptu wrap.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back